familie-kapenga-voor-pandhennie-dijkstra-2foto-kolkzichtfotodepoelvrieshuis21920x1080olympia-gesprek-fotopost-cleaning-lrdvenfotosurhuisterveen
Sponsoring
/

Sponsors in beeld

Sponsors in beeld

Profronde verbindt  •  1982 - 2022

Het is inmiddels 40 jaar geleden dat de allereerste profronde van Surhuisterveen werd georganiseerd. Directe aanleiding was destijds de overwinning van Joop Zoetemelk in de Tour de France. Het bleek de aanzet voor een lange traditie en de profronde groeide uit tot een begrip, zowel in Nederland als daarbuiten.

Combinatie van topsport en netwerken
De eerste edities werden gewonnen door Jan Raas en Joop Zoetemelk. Het waren klinkende namen op de erelijst en de jaren erna zegevierden alleen renners met een indrukwekkend palmares. Denk bijvoorbeeld aan  de Italiaanse wielerlegende Marco Pantani, Alberto Contador, Geraint Thomas, Tom Dumoulin, Chris Froome, Erik Dekker en de winnaar van vorig jaar Fabio Jakobsen. Het is slechts een greep uit de lange lijst met winnaars en daaruit blijkt dat de profronde renners aan zich bindt en verbindt. Dat laatste geldt ook in een ander opzicht. Meer dan andere sportwedstrijden is de ronde uitgegroeid tot een netwerkevenement. Honderden sponsoren en bijzondere gasten komen graag op de eerste dinsdag na de Tour de France naar Surhuisterveen. In het sfeervol aangeklede gastenpaviljoen worden contacten gelegd en soms zelfs concrete afspraken gemaakt. Menig opdracht, zelfs buiten de landsgrenzen, is hier tot stand gekomen. Ook dát is de kracht van de profronde en dat is iets om trots op te zijn.

Alleen mogelijk door steun van sponsoren
Het evenement kan alleen worden georganiseerd dankzij de steun en inzet van onze sponsoren. Vanaf het eerste uur draagt het bedrijfsleven het evenement op handen. Alleen daardoor is het mogelijk om zonder entree te vragen jaarlijks een prachtig deelnemersveld aan het vertrek te krijgen. Samen de schouders eronder zetten was 40 jaar geleden het motto en dat geldt nog steeds. De profronde van Surhuisterveen is nog steeds springlevend, bindt en verbindt. 

Om onze sponsoren te bedanken en in verband met het aanstaande jubileum, zetten we een aantal van onze Super Hoofdsponsoren in het zonnetje. En tellen we af naar de 40e Profronde van Surhuisterveen!

 
Button