Home
/

Organisatie

Stichting Wielercomité Surhuisterveen

De organisatie van alle wielerevenementen in Surhuisterveen is in handen van de Stichting Wielercomité Surhuisterveen. De Stichting wordt gedragen door een bevlogen en ervaren bestuur bestaand uit 11 bestuursleden en een groot aantal enthousiaste vrijwilligers.

Samen voor Surhuisterveen!
Vanuit de teamwork gedachte en met veel inzet van bestuur en vrijwilligers worden de evenementen elk jaar tot een groot succes. Kernfocus ligt daarbij elk jaar op de Profronde waar de meeste aandacht naar uitgaat.


Profronde verbindt 
Het is inmiddels 42 jaar geleden dat de allereerste Profronde van Surhuisterveen werd georganiseerd. 

Directe aanleiding was destijds de overwinning van Joop Zoetemelk in de Tour de France. Zijn zege maakte heel veel los en enkele ondernemers vonden dat de Nederlandse Tourheld naar Surhuisterveen zou moeten komen. Het bleek de aanzet voor een lange traditie en de Profronde groeide uit tot een begrip, zowel in Nederland als daarbuiten. De eerste ronde werd gewonnen door Jan Raas en het jaar daarop sloeg Joop Zoetemelk zelf toe. Het waren klinkende namen op de erelijst en de jaren erna zegevierden alleen renners met een indrukwekkend palmares. Denk bijvoorbeeld aan de Italiaanse wielerlegende Marco Pantani en andere renners als Alberto Contador, Geraint Thomas, Tom Dumoulin, Chris Froome, Fabio Jakobsen, Mathieu van der Poel en de winnaar van vorig jaar Giulio Ciccone. Het is slechts een greep uit de lange lijst met winnaars en daaruit blijkt dat de Profronde renners aan zich bindt en verbindt.

Dat laatste geldt ook in een ander opzicht. Meer dan andere sportwedstrijden is de ronde uitgegroeid tot een netwerkevenement. Honderden sponsoren en speciale gasten komen graag op de eerste dinsdag na de Tour de France naar Surhuisterveen. In het sfeervol aangeklede gastenpaviljoen worden contacten gelegd en soms zelfs concrete afspraken gemaakt. Menig opdracht, zelfs buiten de landsgrenzen, is hier tot stand gekomen. Ook dát is de kracht van de profronde en daar zijn we trots op.

FGD
Van den Brug
Van der Valk Drachten
Stichting Spavo Fonds
Werkman brillen en contactlenzen
Autoschadebedrijf van Kammen
Van der Lijn
Drogisterij Helfrich
BoerCroon
Maten ICT
Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF)
MOA
H&I Surhuisterveen
Land Transport
Rabobank
H&W Totaaldak
Tiko Kinderopvang
Reitsma Bouw
 
Button