Nieuwsarchief
/

Zestiende editie fietstoertocht zaterdag 17 juli op het programma Surhuisterveen in teken van Pieter Weening Classic

Zestiende editie fietstoertocht zaterdag 17 juli op het programma  Surhuisterveen in teken van Pieter Weening Classic

Foto Atze van der Ploeg - Een beeld van het Torenplein bij een voorgaande editie van de Pieter Weening Classic. 

Surhuisterveen staat zaterdag 17 juli in het teken van de zestiende editie van de Pieter Weening Classic (PWC). De start en finish van de fietstoertocht, die vijf afstanden kent, zijn als vanouds op het Torenplein in Surhuisterveen.

Voor alle afstanden - 25, 40, 60, 100 en 150 kilometer - heeft het Wielercomité Surhuisterveen gloednieuwe routes uitgezet. Deze worden allemaal bepijld. Het comité organiseert de Pieter Weening Classic in samenwerking met de Toerfietsclub Surhuisterveen (TFCS).

De organisatie van de PWC adviseert deelnemers aan de fietstocht om zich van tevoren in te schrijven. Dat kan via de website www.wielrennensurhuisterveen.nl Op deze site staan ook de diverse starttijden. Bij de ritten over 25 - en 40 kilometer kan tussen 10.30 en 12.00 uur worden begonnen. De eindcontrole voor alle afstanden is 16.00 uur. Meedoen zonder vooropgave is ook mogelijk; inschrijven op de PWC-dag zelf kan vanaf 10.00 uur op het Torenplein.

Deelname aan de 25 kilometer is gratis. Het inschrijfgeld voor de rit over 40 kilometer bedraagt vijf euro. Voor de langere afstanden - 60, 100 en 150 kilometer - is de inleg tien euro. Jeugd tot zestien jaar kan kosteloos aan alle afstanden meedoen. Alle deelnemers aan de Pieter Weening Classic ontvangen na afloop een herinnering. Deelnemers die de afgelopen periode hun voorinschrijving al via de site hadden geregeld, krijgen daarnaast een stuurbordje met de eigen naam. Om hiervoor in aanmerking te komen, was het nodig om zich vóór zondag 11 juli 17.00 uur in te schrijven.

De ritten over 60, 100 en 150 kilometer gaan over autoluwe wegen. De kortere familie-afstanden gaan hoofdzakelijk over fiets- en schelpenpaden en voeren door de prachtige omgeving van de Fryske Wâlden. Elk jaar weer verrast de organisatie de deelnemers met adembenemende paadjes en weggetjes. ,,Er zitten ook dit keer weer pareltjes tussen”, aldus toerritcoördinator Jack Bouw.

Zoals bijna alle voorgaande edities vormt het Torenplein de uitvalsbasis voor de zestiende Pieter Weening Classic. In 2020 moest het wielercomité door de coronapandemie noodgedwongen uitwijken naar de ijs- en skeelerbaan in de wijk Vierstromenland.

Het wielercomité is maar wat blij dat het Piazza Pieter Weening - zoals het plein aan de voet van de Feanster toer heet op de dag van de Classic - weer het decor van start en finish is. De organisatie streeft ernaar ‘wat muziek’ en ‘wat gezelligheid’ op het Torenplein te kunnen creëren. Maar alles is afhankelijk van de dan geldende coronarichtlijnen, zo stelt Bouw.

 

 
Button