Nieuwsarchief
/

Nationale tijdrittitel beloften voor Hartthijs de Vries

Nationale tijdrittitel beloften voor Hartthijs de Vries

Nationale tijdrittitel beloften voor Hartthijs de Vries

Hartthijs de Vries veroverde vandaag de nationale tijdrittitel bij de beloften. Bij de afrekening op de Brabantse Wal in Bergen op Zoom was de renner van NWV Groningen ruim twaalf seconden sneller dan Nils Eekhoff. Daan Hoole werd derde op ruim veertien tellen van de jonge Kollumer. Marten Kooistra uit Jonkerslân werd negende.

Ik wist dat ik kanshebber was om te winnen,” vertelde De Vries. “De laatste weken heb ik dan ook niets aan het toeval overgelaten en mij minutieus voorbereid op de titelstrijd. Als het dan lukt, dan is het genieten.” Onderweg realiseerde Jarno Mobach de snelste tussentijd. “In het eerste gedeelte heb ik bewust niet het achterste van de tong laten zien. In het tweede gedeelte ben ik volle bak gegaan.”

Zaterdag start De Vries om 16.45 uur in het NK Beloften op de weg in Nispen. Na 164,6 kilometer ligt de finish in Hoogerheide.

Bij de elite-mannen was de titel voor Dylan van Baarle voor Niki Terpstra en Wilco Kelderman. Wieger van der Wier uit Marum werd 14e.

Bij de vrouwen won Ellen van Dijk voor Anna van der Breggen en Lucinda Brand, de Nederlandse kampioene veldrijden. Annemiek van Vleuten werd vierde voor Chantal Blaak. Een knappe prestatie leverde de jonge Aafke Soet (foto onder), die zich met een negende plaats in de top-tien reed. De klasseringen van de andere Friezen waren: 15. Anouska Koster; 19. Nicole Steigenga; 30. Iris Ton. Fleur Nagengast uit Beilen veroverde haar tiende nationale titel bij de vrouwen zonder contract.

Bij de junioren won Axel van uit Assen der Tuuk. Philip Sijbrandi uit Bolsward werd 45ste.

Foto onder: Luciinda Brand 3e in NK Tijdrijden

 

Foto onder: Anna van der Breggen 2e in NK Tijdrijden

 

 

 

 

 
Button