Nieuwsarchief
/

Welke school maakt het lekkerste en gezondste gerecht?

Welke school maakt het lekkerste en gezondste gerecht?

Welke school maakt het lekkerste en gezondste gerecht?

Surhuisterveen is donderdag 11 april a.s. start- en finishplaats van de 2e etappe van de Healthy Ageing Tour. In het kader van deze internationale etappekoers voor vrouwen is er ook een scholenproject aan verbonden. De deelnemende scholen hebben in het kader van bewegen en gezondheid ondertussen bezoek gehad van oud-schaats- en wielertopper Daniëlle Bekkering. De volgende activiteit is de kookwedstrijd op vrijdag 29 maart a.s. van 9.00 tot 12.00 uur. Elke school vaardigt 2 leerlingen af die in de keuken van Singelland V.O. Surhuisterveen samen een lekker en gezond gerecht (biologisch) zullen maken. Dit zal een gerecht (voorgerecht en hoofdgerecht) zijn uit de Allerhande van Albert Heijn. Welke? Dat blijft tot het laatste moment geheim. Albert Heijn stelt de producten beschikbaar.

De leerlingen ontvangen een schort van Albert Heijn en een koksmuts van het Singelland.

De gerechten worden op 29 maart beoordeeld door een deskundige jury (Bertus Tigchelaar van Brasserie Kolkzicht en Ineke van der Zee van het Singelland). De winnende school wordt op 11 april, na de start van de 2e etappe, bekend gemaakt en op het podium van de Healthy Ageing Tour gehuldigd in het centrum van Surhuisterveen.

Alle deelnemende kinderen ontvangen op het podium een prijsje (beschikbaar gesteld door Intertoys Surhuisterveen). Voor de winnende school is er een cadeaubon t.w.v. € 75, die besteedt kan worden bij de Intertoys Surhuisterveen. De nummers 2 en 3 ontvangen een cadeaubon van respectievelijk € 50 en € 25.

 

 
Button