Nieuwsarchief
/

Weening en Molleman naar WK; De Vries langer bij Vlasman

Weening en Molleman naar WK; De Vries langer bij Vlasman

Weening en Molleman naar WK; De Vries langer bij Vlasman

Bondscoach Koos Moerenhout heeft Pieter Weening en Bauke Mollema geselecteerd voor het WK wielrennen in het Engelse Yorkshire. De wegwedstrijd wordt verreden op zondag 29 september. Het is voor Weening de zevende WK-selectie.

Kopman van de oranjebrigade is Mathieu van der Poel. Ook geselecteerd zijn Niki Terpstra, Dylan van Baarle, Mike Teunissen, Sebastian Langeveld en Jos van Emden.

Mollema rijdt ook het nieuwe onderdeel mixed relay met Koen Bouwman, Jos van Emden, Amy Pieters, Lucinda Brand en Riejanne Markus. Het zestal wist in Alkmaar op dit onderdeel de Europese titel te veroveren. Jos van Emden en Dylan van Baarle rijden de individuele tijdrit.

Vrouwen

Bondscoach Loes Gunnewijk over de elite-vrouwen: "Het is geen verrassing dat de Nederlandse elite-vrouwen tot de favorieten behoren op de WK. We staan met het sterkst mogelijke team aan de start, waarbij wij in de wegwedstrijd met verschillende scenario’s de wedstrijd hopelijk in ons voordeel kunnen beslissen. Vanzelfsprekend is het team enorm gemotiveerd om de wereldtitels in zowel de tijdrit als de wegwedstrijd weer mee naar huis te nemen.”

Het team voor de wegrit bestaat uit wereldkampioene Anna van der Breggen, Chantal Blaak, Lucinda Brand, Amy Pieters, Floortje Mackaij, Annemiek van Vleuten, Demi Vollering en Marianne Vos. Wereldkampioene Van Vleuten, Van der Breggen en Brand rijden de individuele tijdrit.

Hartthijs de Vries

Harttijs de Vries uit Kollum heeft zijn contract bij de continentale formatie Vlasman Cycling verlengd. De Vries kwam begin dit jaar over van de NWV Groningen. Ook Wim Stroetinga (Terwispel) rijdt in de kleuren van Vlasman.

Assen startplaats Ronde van Drenthe

Assen is volgend jaar startplaats van de Ronde van Drenthe. De finish van de Drentse klassieker blijft in Hoogeveen. De vrouwenwedstrijd blijft onderdeel van de Womens's World Tour. De Ronde van Drenthe is volgend jaar van vrijdag 13 maart tot en met zondag 15 maart.

 
Button