Nieuwsarchief
/

Weekendkoers met:Tristan Bangma en Patrick Bos wereldkampioen tandem en veldrijden

Weekendkoers met:Tristan Bangma en Patrick Bos wereldkampioen tandem en veldrijden

Weekendkoers met: Tristan Bangma en Patrick Bos wereldkampioen tandem; veldrijden

Foto: Tristan Bangma tijdens de PWC 2016 met heit als tandempiloot

Tristan Bangma (Donkerbroek) en Patrick Bos (Deventer) hebben op dag vier van de Wereldkampioenschappen Para-cycling 2019 in Emmen goud gewonnen in de wegwedstrijd. Het is voor het tandemduo de eerste wereldtitel op de weg.

Het Nederlandse duo kwam op het parcours rond het stadion van FC Emmen nipt als eerste over de finish, vóór een Spaans en Pools tandemduo.

Bangma: “Dit is dé titel in het wielrennen, echt ongelooflijk dat het is nu gelukt is. En dan ook nog in eigen land.” Piloot Bos over het winnen van de wereldtitel: “Ik kijk er nu al naar uit om een jaar lang in de regenboogtrui te mogen rondrijden. Goud op de Paralympische Spelen in Tokio is het volgende doel, daar kunnen we nu met veel vertrouwen naar toewerken.”

Bron: KNWU.nl

Björn Bakker tweede in slotrit Clubcompetitie

Björn Bakker finishte als tweede in de slotrit van de nationale Clubcompetitie in Enkhuizen. De winst was voor zijn John Deere ploegmakker Sjors Dekker. In het individuele eindklassement werd Bakker achtste. Beste ploeg in de Clubcompetitie 2019 was het team van Allard Engels, VolkerWessels-Merckx. Bij de vrouwen won het team van De Kanibaal uit Peize.

Jente Klaver uit Kollumerzwaag won bij de nieuwelingen in Nijverdal. Bij de jeugd waren er tweede plaatsen voor Maureen Abma (categorie 4) en Finn Hiemstra (categorie 5).

Veldrijden

Eli Iserbyt won de eerste manche van de wereldbeker veldrijden in Iowa City voor Toon Aerts, Daan Soete, Gianni Vermeersch, Laurens Sweeck en de Nederlander Lars van der Haar.

Bij de vrouwen won de Canadese Maghalie Rochette voor de Tsjechische Katarina Nash en de Amerikaansde Clara Honsinger. De Nederlandse beloften wereldkampioene Inge van der Heijden werd vierde. Maud Kaptheijns werd zesde. De 2e wereldbekermanche is 20 september in het Amerikaanse Waterloo.

In het Belgische Vorselaar crosste Björn Hommes uit Appelscha naar een tweede stek bij de 2e jaars nieuwelingen.

Foto onder: Lars van der Haar

 
Button