Nieuws
/

Mathieu van der Poel en Annemarie Worst winnen in WB Tabor

Mathieu van der Poel en Annemarie Worst winnen in WB Tabor

Mathieu van der Poel en Annemarie Worst winnen Wereldbeker in Tabor

Bij de vrouwen domineerden de Nederlandse vrouwen de wereldbekerwedstrijd in Tabor. Annemarrie Worst won. Bij de mannen etaleerde Mathieu van der Poel zijn klasse. De wereld- en Europees kampioen reed zijn eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Het gevolg was een startpositie op de derde rij. Na een imponerende inhaalrace kreeg Van der Poel aansluiting bij de kop, maar moest eigenlijk gelijk weer de rol lossen. Maar hij herpakte zich. Met nog drie ronden te gaan sloot de meervoudige winnaar van Tabor opnieuw aan bij de kop: Lars van der Haar, Michael Vanthourenhout en de leider in de wereldbeker, Eli Iserbyt. Vanthourenhout moest als eerste lossen. Ook Van der Haar moest na een goede wedstrijd, een gaatje laten. In de klim van het laatste heuveltje zette Van der Poel de koers definitief naar zijn hand. Iserbyt moest even passen. Het bleek genoeg voor de eerste wereldbekerzege voor Van der Poel. En dat na een pittige week waarin opa Raymond Poulidor overleed. 

De uitslag: 1. Mathieu van der Poel. 2. Eli Iserbyt (B.), 3. Lars van der Haar, 4. Michael Vanthourenhout (B.), 5. Toon Aerts (B.), 6. Corné van Kessel, 7. Quinten Hermans (B.). 8. Tim Merlier (B.), 9. Laurens Sweeck (B.), 10. Jens Adams (B.), 11. Joris Nieuwenhuis.

Stand in de Telenet UCI Wereldbeker na vijf manches: 1. Eli Iseryt 310 punten; 2. Toon Aerts 265; 3. Michael Vanthourenhout 228; 4. Lars van der Haar 203; 5 Quinten Hermans 202.

Nederlandse vrouwen domineren in WB Tabor

In de vijfde manche van de wereldbeker in het Tsjechische Tabor domineerden de Nederlandse vrouwen. Annemarie Worst (foto boven) won voor Ceylin del Carmen Alvarado en de kersverse Europese kampioene Yara Kastelijn. Tweevoudig Nederlands kampioene Lucinda Brand werd vierde.

"Ik had een slechte start", vertelde Worst aan de meet. "Toch lukte het mij om aansluiting te vinden bij koploopster Ceylin del Carmen Alvarado. In de laatste klim kon ik het verschil maken". De top-tien bestond verder uit: 5. Alice Maria Arzuffi, 6. Sanne Cant, 7. Anna Kay, 8. Kaitlin Keough, 9. Puck Pieterse en 10. Shirin van Anrooij.

De Tsjechische Katerina Nash blijft leidster in de wereldbeker met 231 punten. Ze finishte vandaag als 18e. Tweede in de tussenstand staat de Canadese Maghalie Rochette (210) en derde de Amerikaanse Katie Keough (192).Beste Nederlandse in de tussenstand is Annemarie Worst op een zesde plaats met 160 punten.

Bij de junioren won Thibaut Nys. Ryan Kamp werd vijfde bij de beloften.

 

 

 

 
Button