Nieuwsarchief
/

“Wauw, eindelijk heb ik die felbegeerde zege binnen!”

“Wauw, eindelijk heb ik die felbegeerde zege binnen!”

“Wauw, eindelijk heb ik die felbegeerde zege binnen!”

 

Anouska Koster won gisteren de vierde etappe van de Tour Cycliste Féminin International de l’Ardèche. “Wauw, eindelijk heb ik die felbegeerde zege binnen!” meldt de renster uit De Westereen op haar site. Na een etappe van 138 kilometer tussen Savasse en Montboucher-sur-Jabron won ze de sprint van de kopgroep.

Onderweg naar Mont-Boucher-sur-Jabron wachtten er twee klimmen van eerste en twee van tweede categorie op de rensters. Al vroeg in de etappe trok Koster op avontuur met een omvangrijke kopgroep. Zij kregen de zege van het peloton en mochten vechten voor de ritzege. Ondanks diverse versnellingen in de slotfase bleef de kopgroep bij elkaar en moest een sprint de beslissing brengen. Op een technische aankomst was Koster de snelste. Feest dus in Frankrijk!

“Wauw, eindelijk heb ik die felbegeerde zege binnen! Ik voelde dat er iets moois aan zat te komen. Vandaag trokken we met een mooi groepje op pad. We werkten goed samen en waren ongevaarlijk voor het klassement van Marianne Vos. Dus kregen we ook de ruimte. Dat ik het dan af kan maken is natuurlijk fantastisch”, liet Koster na de etappe weten.

Eind juli won Koster voor de tweede keer op rij de Ronde van Surhuisterveen.

 
Button