Nieuwsarchief
/

Iserbyt en Alvarado na Loenhout leiders in DVV Trofee; Bentveld 4e

Iserbyt en Alvarado na Loenhout leiders in DVV Trofee; Bentveld 4e

Foto: Wout van Aert vrijdag terug in de cross

Na de Azencross in Loenhout zijn Eli Iserbyt en Ceylin del Carmen Alvarado de leiders in de DVV Verzekeringen Trofee. Iserbyt heeft een ruime marge van 4 minuut 31" op de nummer twee, Mathieu van der Poel. Bij de vrouwen nam Alvarado de leiding over van Annemarie Worst. De volgende wedstrijd voor de DVV Verzekeringen Trofee is Nieuwjaarsdag, de GP Sven Nys in Baal. 

Azencross Loenhout

Mathieu van der Poel won voor de derde keer de Azencross in Loenhout. Op een presenteerblaadje kreeg de wereldkampioen de overwinning niet. Op de brug, gelijk na de start, ging Van der Poel onderuit. "IK zag iedereen voorbij komen", vertelt Van der Poel aan de meet. " Rustig blijven en een tempo rijden wat ik aan kon, was het credo". 45 seconden was de nadelige marge ten opzichte van de beide koplopers Eli Iserbyt en Corné van Kessel. Na een enorme krachtinspanning lukte het Van der Poel in de slotronden eerst Van Kessel en daarna ook Iserbyt te vervoegen. In de slotronde moest Iserbyt buigen voor het tempo dat Van der Poel dicteerde. Tim Merlier werd vierde en Wout van Aert, die zijn comeback beleefde na maandenlange revalidatie na zijn val in de Tour, werd vijfde.

De uitslag: 1. Matieu van der Poel; 2. Eli Iserbyt; 3. Corné van Kessel; 4. Tim Merlier; 5. Wout van Aert; 6. Tom Meeusen; 7. Michael Vanthourenhout; 8. Wietze Bosmans; 9. Jim Aernouts; 10. Lars van der Haar.

Alvarado wint bij de vrouwen

Ceylin del Carmen Alvarado won met overmacht bij de vrouwen. De jonge Nederlandse reed vrijwel de hele wedstrijd alleen aan de leiding. Wereldkampioene Sanne Cant werd tweede en moest 1 minuut 44 toegeven en Annemarie Worst werd derde op 1 minuut 47. Nederlands kampioene Lucinda Brand kwam in de openingsronde ten val en moest opgegeven.

De verdere uitslag: 4. Katie Compton (USA); 5. Alice Maria Arzuffi (It.); 6. Eva Lechner (It.); 7. Laura Verdonschot (B.); 8. Ruby West (Canada); Yara Kastelijn; 10. Rebecca Fahringer (USA).

Bij de nieuwelngen-meisjes werd Leonie Bentveld vijfde. De wedstrijd werd gewonnen door de Amerikaanse Lizzy Gunsalus voor de Britse Zoë Backstedt en de Nederlandse Fem van Empel. Madigan Munro (USA) werd vierde. Bij de junioren won Tibor del Grosso voor Twan van der Drift.

Stand DVV Verzekeringen Trofee na Loenhout

  1. Eli Iserbyt; 2. Mathieu van der Poel op 4'30"; 3. Michael Vanthourenhout op 4'33"; 4. Lars van der Haar op 5'44"; 5. Tim Merlier op 6'07"; 6. Corné van Kessel op 6'49"; 7. Toon Aerts op 6'51".

Vrouwen: 1. Ceylin del Carmen Alvarado; 2. Annemarie Worst op 57 sec.; 3. Yara Kastelijn op 3'16".

Bij de junioren leidt Yentl Bekart (B.). Pim Ronhaar is vijfde op 3'02". Bij de junioren-vrouwen leidt Ilse Pluimers het klassement voor Isa Nomden (op 30"), Mirre Knaven (op 36") en de Burgumse Leonie Bentveld (op 39").

 
Button