Nieuwsarchief
/

Voorbereidingen 38ste Profronde in beslissende fase

Voorbereidingen 38ste Profronde in beslissende fase

Voorbereidingen 38ste Profronde in beslissende fase

Dinsdag a.s.is het zover. Dan staat op 30 juli a.s. de 38ste Profronde van Surhuisterveen op het programma. De voorbereidingen zijn in volle gang. Als u dit leest is het één en al bedrijvigheid in het dorp, dat bekend staat als koopcentrum voor de wijde regio met altijd gratis parkeren! De laatste puntjes worden op de i gezet. De tientallen vrijwilligers die op de koersdag actief zijn, worden bijgepraat. Prijzen- en premie enveloppen worden gevuld. Spandoeken klaargelegd.

En… renners gecontracteerd. “Vaak een last-minute klus”, meldt organisator Erik Jager van Stichting Wielercomité Surhuisterveen. “De laatste zaterdag en zondag van de Tour de France zijn cruciaal om toppers te contracteren. De eindklassementen zijn in een beslissende plooi getrokken. Aan ons om dan toe te slaan om een aantal toppers voor Surhuisterveen te strikken. Het laatste decennium is het overigens met verve gelukt. Tourwinnaars, sprintkanonnen, allen lieten ze hun sporen na op De Kolk. En het zal dit jaar niet anders zijn…”, aldus Jager. “Zondagmiddag voor aanvang van de slotetappe naar Parijs hopen we het deelnemersveld rond te hebben en te kunnen presenteren”.

“Mike Teunissen, de eerste etappewinnaar en gele truidrager, is gecontracteerd. Pieter Weening zal er bij zijn. 

Na de start van de braderie om 13.00 uur openden de vrouwen een half uur later het wielerbal. Om 15.30 uur is het de beurt aan de eliterenners/beloften en amateurs. Om 19.00 uur klinkt het startschot voor de profs in de strijd om de Gouden Fiets van de Kooyenga Groep uit Dokkum, de ereprijs van de Feanster Profronde.

 

 
Button