Nieuwsarchief
/

Blaak en Van der Poel winnen loodzware wereldbekecross Namen

Blaak en Van der Poel winnen loodzware wereldbekecross Namen

 

De 6e manche van de Telenet wereldbekercross op de Citadel van Namen was loodzwaar. Bij de vrouwen een volledig Nederlands podium met tweevoudig Nederlans kampioene Chatal Blaak (1e), Ceylin del Carmen Alvarado (2e) en Annemarie Worst (3e). Bij de mannen een enerverend gevecht tussen Mathieu van der Poel en Toon Aerts. In de slotronde trok Van der Poel de winst naar zich toe.

Het door de regen glibberige parcours werd een ware slijtageslag. Net als vorig jaar, toen ze ook won, trok Blaak haar eigen plan en won overtuigend bij de vrouwen.

De verdere uitslag: 2. Ceylin del Carmen Alvarado; 3. Annemarie Worst; 4. Evie Richards (USA); 5. Katherina Nash (Tsjechië); 6. Clara Honsinger (USA); 7. Katherina Compton (USA); 8. Rebecca Fahringer USA); 9. Marianne Vos; 10. Maghalie Rochetta (Canada).

Bij de mannen was het voortdurend stuivertje wisselen tussen Van der Poel en Aerts. Een slippertje en een valpartij in de slotronde van Aerts waren na een ware slijtageslag uiteindelijk voldoende voor de winst van de wereldkampioen. "Ik wist dat het in de laatste ronde moest gebeuren", vertelde een bibberende Van der Poel aan de meet. "Tijdens de wedstrijd had ik het ook ontzettend koud en dat heb ik normaal gesproken niet zo snel. Ik ben enorm blij met deze overwinniing. Ik moest steeds terugknokken na pech en slippertjes, maar uiteindelijk loonde het". Corné van Kessel reed een puike koers en reed naar een derde stek.

De verdere uitslag: 4. Tom Pidcock (Gbr.); 5. Tim Merlier (B.); 6. Lars van der Haar; 7. Michael  Vanthourenhout (B.); 8. Marcel Meisen (D.); 9. Laurens Sweeck (B.); 10. Thijs Aerts (B.).

Toon Aerts nam na zes wedstrijden in de Wereldbeker de leiding over van Eli Iserbyt, die volkomen verkleumd de wedstrijd moest staken. De stand: 1. Aerts 400 punten; 2. Iserbyt 348; 3. Vanthourenhout 332; 4. Van der Haar 313; 7. Van Kessel 275; 9. Van der Poel 240; 11. Joris Nieuwenhuis 222.

Bij de vrouwen leidt Katerina Nash met 323 punten; 2. Alvarado 290; 3. Worst 280; 4. Inge van der Heijden 256; 8. Manon Bakker 233; 11. Yara Kastelijn 220; 12. Lucinda Brand 210. Bij de beloften-vrouwen leidt Alvarado voor Van der Heijden.

Bij de junioren won Thibaut Nys. Nys is tevens leider.

Mathieu van der Poel bindt ook Waaslandcross aan zijn zegekar

Foto: Zdenek Stybar tijdens de Profronde van Surhuisterveen 2017

Mathieu van der Poel won in Sint-Niklaas de Waaslandcross. Quinten Hermans werd tweede en de jonge Brit Tom Pidcock derde. Drievoudig wereldkampioen in het veld, Zdenek Stybar reed naar een zesde plaats. Bij de vrouwen won wereldkampioene Sanne Cant haar eerste wedstrijd van het seizoen. Op de streep klopte ze de jonge Nederlandse Aniek van Alphen. De 18-jarige Hongaarse kampioene Blanka Kata Vas derde. Pauliene Rooijakkers werd zevende.

 

 
Button