Nieuwsarchief
/

Tom-Jelte Slagter naar Vital Concept B&B Hotels

Tom-Jelte Slagter naar Vital Concept B&B Hotels

Tom-Jelte Slagter naar Vital Concept B&B Hotels

Tom-Jelte Slager rijdt volgend jaar voor Vital Concept B&B Hotels. De 30-jarige renner uit Nij Beets tekende een eenjarig contract bij de France Pro Continentale ploeg.

Voor de grote ronden en andere WorldTour wedstrijden is ploeg afhankelijk van wildcards.

Slagter, afkomstig uit Slochteren, begon zijn profcarrière bij Rabobank in 2011. Het jaar ervoor veroverde hij als lid van het Rabobank Development Team de Nederlandse titel bij  beloften. In dienst van de bankiersploeg won hij in 2013 naast twee etappes ook het eindklassement van Tour Down Under, de Australische rittenkoers. Vanaf 2014 was hij vier jaar actief voor de Amerikaanse ploeg Garmin-Sharp/Canondale-Drapac. De laatste twee jaar reed Slagter voor Team Dimension Data, de Zuid-Afrikaanse WorldTour ploeg.

De afgelopen weken reed de Groninger een aantal knappe uitslagen. In de GP Cycliste de Québec werd hij zesde. In de Tour of Yorkshire werd hij zevende in het eindklassement en in de Deutschland Tour achtste.

In de France ploeg van teammanger Jérôme Pineau treft Slagter een oud-ploegmakker uit de tijd van Cannondal-Drapac, de Fransman Pierre Rolland. Ook sprinter Brian CoQuard maakt deel uit van de ploeg.

 

 
Button