Nieuwsarchief
/

Tijdrittitels voor Soet en De Vries; peloton klaar voor de Kerspelen

Tijdrittitels voor Soet en De Vries; peloton klaar voor de Kerspelen

Tijdrittitels voor Soet en De Vries; peloton klaar voor de Kerspelen

In het Drentse Zeijen veroverden Aafke Soet en Hartthijs de Vries de titels in het kampioenschap tijdrijden van het district Noord van de KNWU.

Erkend tijdrijdster Soet (foto boven) was bij de vrouwen bijna zes seconden sneller dan Anouska Koster (foto onder). Soet was dit seizoen al succesvol in de laatste etappe van de Healty Ageing Tour in Groningen-Stad en ze won een rit in een Spaanse etappekoers. Fleur Nagengast werd derde voor Nicole Steigenga (Exmorra), Danique Braam (Veenwouden) en Iris Ton (Drachten).

Bij de beloften was Hartthijs de Vries uit Kollum duidelijk een maatje te groot voor de  concurrenten. Zijn tijd  over de 14,7 kilometer van 18.09 minuten bleek ook sneller dan de tijd van de tegenwoordig in Leeuwarden wonende Rick Ottema, snelste in de categorie elite-mannen.  In die categorie werd Wieger van der Wier (Marum) tweede. Martijn Dijkstra werd vierde en René Hooghiemster zesde voor Douwe de Vries (7e). Jan Essers werd tiende..

Ronde vann de Kerspelen 

Zondag wordt in de regio Harkema de Ronde van de Kerspelen verreden voor de nationale Clubcompetitie. De vrouwen reden woensdag hun eerste wedstrijd die meetelde. Lorena Wiebes won voor Danique Braam (Veenwouden) en Femke Markus. Andere noordelijke dames kwamen ook uitstekend voor de dag in Harderwijk: 4. Maike van de Duin, 6. Paulien Koster, 7. Janieke Kalsbeek,

Bij de mannen won Jelle Wolsink voor Wiebe Scholten en Robin Lowik. Björn Bakker (Wijnjewoude) werd vierde.

Algemeen klassement na vijf wedstrijden:

  1. Jesper Rasch 258 punten, 2. Martijn Keizer, 196, 3. Ajran Hofman 186, 4. Robin Lowik 148, 5. Peter Merx 128, 6. Wiebe Scholten 127, 7. Jos Koop 122, 8. Martijn Dijkstra 112, 9. Jeff Vermeulen 108, 10. Jelle Wolsink 107, 11. Antonie van Noppen 100, 12. Diederik Delen 100, 13. Nick van der Meer 96, 14. Jadper Verkuijk 90, 15. Bjorn Bakker 80.
 
Button