Nieuws
/

Stichting Wielercomité Surhuisterveen bestaat 40 jaar

Stichting Wielercomité Surhuisterveen bestaat 40 jaar

Foto @wielercomitesurhuisterveen - Martinus Jongsma (l.) en Joop Atsma (r.) tijdens de huldiging van het top-trio van de 1e Profronde (1982) met Joop Zoetemelk, Jan Raas en Heddie Nieuwdorp en de rondemissen Hepie en Hepie.

Stichting Wielercomité Surhuisterveen bestaat woensdag 1 december a.s. 40 jaar.

Aanleiding om een stichting in het leven te roepen was de intentie om in 1982 een profronde te organiseren in Surhuisterveen. Dit naar aanleiding van de Tourwinst van Joop Zoetemelk in 1980. Voordien organiseerde het wielercomité sinds 1951 jaarlijks één of twee wielerwedstrijden in Surhuisterveen voor amateurs en/of andere categorieën.

Heden, de eerste december negentienhonderd eenentachtig, verschenen voor mij, Justus Evert Willem Beth, notaris ter standplaats Augustinusga, gemeente Achtkarspelen: de heer Johannes Jan Atsma, journalist, wonende te Surhuisterveen en de heer Martinus Jongsma, drukker, wonende te Surhuisterveen,

De comparanten verklaarden bij dezen een stichting in het leven te roepen en daarvoor de navolgende statuten vast te stellen:

Artikel 1 De stichting is genaamd: Stichting Wielercomité Surhuisterveen. Zij is gevestigd in Surhuisterveen. De Stichting is opgericht voor onbepaalde tijd.

Artikel 2 De stichting stelt zich ten doel de beoefening van de wielersport, één en ander in de ruimste zin des woords. Zij tracht dit doel te bereiken door onder meer het in de gelegenheid stellen de wielersport te beoefenen;  de gelegenheid geven deel te nemen aan tourtochten en het organiseren van wielerwedstrijden.

Anno 2021 is Stichting Wielercomité Surhuisterveen nog altijd actief met betrekking tot de organisatie van wielerwedstrijden en toertochten.

In 2022 wordt de 40e Profronde van Surhuisterveen verreden en de 16e Pieter Weening Classic voor toerfietsers.

Daarnaast was de Stichting in de afgelopen vier decennia betrokken bij de organisatie van etappes in de Benelux Tour, Olympia’s Tour en Healthy Ageing Tour. In 2018 werd in Surhuisterveen het KNWU NK Veldrijden georganiseerd.

 

 

 
Button