Nieuwsarchief
/

Sportvrijwilliger Egbert Lagro overleden

Sportvrijwilliger Egbert Lagro overleden

Donderdag 14 april jl. overleed Egbert Lagro. Hij werd 80 jaar. De geboren en getogen Leeuwarder was al enige tijd ernstig ziek.

Dinsdagavond 19 april is er tussen 19.00 en 20.00 uur gelegenheid om afscheid te nemen van Egbert en schriftelijk te condoleren in IJsstadion Thialf in Heerenveen. Woensdag is de crematie in besloten kring.

Lagro was een markante verschijning in de wieler- en schaatssport. Decennia lang heeft hij zich als vrijwilliger ingezet voor de sporter en de organisaties. Tientallen functies bekleedde hij in de sport.

Vanaf 1961 was hij betrokken bij de LWV Friesche Leeuw waar hij mede het jeugdwielrennen gestalte gaf. Een functie die hij later ook bij WV Olympia uitoefende. Ook op district- en landelijk niveau zat hij in commissies voor het jeugdwielrennen, zowel op de weg als in het veld.

Daarnaast was hij bestuurslid van het districtsbestuur van de KNWU, van LWV Friesche Leeuw en WV Olympia Heerenveen. Naast zijn bestuurlijke bezigheden was hij ook jurylid en speaker. Deze functies oefende hij ook jarenlang uit bij de WV Snits. In de jaren tachtig van de vorige eeuw was hij speaker in voorprogramma van de Profronde van Surhuisterveen.

Voor zijn inzet en passie voor de sport werd Lagro door de KNWU onderscheiden met het Zilveren en Gouden Wiel. In 2020 ontving hij een Koninklijk onderscheiding.

 
Button