Nieuwsarchief
/

Spoorboekje 2e etappe Healthy Ageing Tour

Spoorboekje 2e etappe Healthy Ageing Tour

Spoorboekje 2e etappe Healthy Ageing Tour

SURHUISTERVEEN – Donderdag 11 april a.s. is Surhuisterveen start- en finishplaats van de 2e etappe van de Healthy Ageing Tour. Het internationale vrouwenpeloton met wereldkampioene Anna van der Breggen krijgt een prachtige route voorgeschoteld door het coulisselandschap van de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. De route bestaat uit een grote ronde van ruim 80 kilometer en vier lokale ronden van 13 kilometer.

De dames rijden eerst geneutraliseerd een ronde over het parcours van de Profronde. Bij het uitrijden van Surhuisterveen is het koers en wordt de neutralisatie opgeheven.

De route gaat in de lange lus van 84 kilometer vervolgens naar Eastermar (13.45 uur), Sumar, Burgum (13.57 u.), Hurdegaryp, Tytsjerk, Suwâld (14.14 u.), Burgum (14.21 u.), Jistrum, Kootstertille, Buitenpost (14.54 u), Twijzel, Kootstertille, Drogeham, Harkema, Reaskuorre oan de slûs, en weer terug naar Surhuisterveen voor de 1e finishpassage (15.37 u.), vervolgens worden 4 plaatselijke ronden van elke 13 kilometer verreden over Boelenslaan, 2e finishpassage (15.56 u.), 3e finishpassage (16.16 u.), 4e finishpassage (16.35 u.), finish 2e etappe (16.54 u.).

Punten- en bonificatiesprints

Tijdens de 2e etappe van de Healthy Ageing Tour worden twee punten- en twee bonificatiesprints verreden. De puntensprints tellen mee voor het puntenklassement. De puntensprints worden verreden in Burgum, ter hoogte van het gemeentehuis, en in Buitenpost voor Kapenga Wonen. De bonificatiesprints om de seconden, die meetellen voor het algemeen klassement, worden verreden tijdens de 2e en 3e finishpassage in de lokale ronden op De Kolk in Surhuisterveen.

De 2e etappe is live te volgen op Podium TV (Ziggo kanaal 35 en Kabelnoord kanaal 19) en de livestreams van DvhN.nl en LC.nl.

 
Button