Nieuwsarchief
/

Henk Bos wint in De Wilp; Rick Ottema winnaar Amysoft Meerdaagse

Henk Bos wint in De Wilp; Rick Ottema winnaar Amysoft Meerdaagse

Henk Bos wint in De WIlp; Rick Ottema winnaar Amysoft Meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier

Rick Ottema won zaterdagavond de 37e Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier. De gele leidertrui van de Metec-renner kwam geen moment in gevaar. De dagzege was voor Henk Bos uit Drachten. Na zijn tweede plaats in Noordhorn en zijn derde in Leek bekroonde Bos zijn goede rijden met zijn eerste seizoenoverwinning. In de finaleronden ontsnapte hij met Hartthijs de Vries. Het tweetal werd niet meer bedreigd en maakte onderling uit wie zijn naam op de rijke erelijst van het Fries-Groningse grensdorp mocht schrijven. Bjorn Bakkerr kwam als derde mee op het podium. Mark Prinsen werd tweede in het eindklassement en de winnaar van vorig jaar Ronald Kruijer werd derde.

Beste jongere in de Meerdaagse was Gerry van Lingen uit Twijzelerheide. Ruben Hoekstra heroverde de catchsprinttrui. Adrie Lindeman was vanaf dag een leider in het leidersprijsklassement.

LEEK

Rick Ottema start vanavond als leider in Amysoft Meerdaagse in De Wilp

In een schitterende ambiance in het hart van Leek kwam gisteravond de leiderstrui van Rick Ottema niet in gevaar. De Veenkoloniaal zat niet in de beslissende kopgroep van vijf, maar met een negende plaats in de pelotonsprint kwam hij goed uit de slag. De winst in Leek was voor Johan Knol, die Stef Krul en Henk Bos voorbleef. Henk Jan Moorlag en schaatser Douwe de Vries werden vierde en vijfde. Beste jongere bleef Gerrie van Lingen uit Twijzelerheide, die naar een zevende stek sprintte.

In het catchsprintklassement leidt Stef Krul. In het leidersprijsklassement Adrie Lindeman.

Bij de vrouwen werd de driedaagse gewonnen door Janieke Kalsbeek. In de finale troefde ze concurrente Rixt Hoogland af. Zowel in de wedstrijd (4e) als in de catchsprint veroverde ze veel punten om de eindbuit naar zich toe te trekken. In Leek won Annet Pit.

Vanavond rijden de mannen hun finale in De Wilp - aanvang 19.45 uur.

NOORDHORN

Het is stuivertje wisselen in Amysoft Meerdaagse. Voor de derde avond op rij kreeg het wielermonument in Noordenveld en Westerkwartier een nieuwe leider. Rick Ottema trok in Noordhorn aan het langste eind en won. En passant nam hij de leiderstrui over van Mark Prinsen, de winnaar van Zevenhuizen. Ottema kreeg het niet cadeau. Samen met Henk Bos moest de Veenkoloniaal vol aan de bak. Vroeg in de wedstrijd waren Hartthijs de Vries, Adne Koster en Stef Krul ontsnapt. Het drietal leek onderling uit te zullen maken wie op de erelijst van Noordhorn zou komen. Maar stug vol houden van de beide achtervolgers, Bos en Ottema, leverde een ander finalescenario op. Het tweetal sloot aan. In de sprint won Ottema voor Bos en Koster. Beste jongere was Gerrie van Lingen. Adrie Lindeman blijft leider in het leidersprijsklassement. Ottema leidt in het catchsprintklassement.

Vanavond koerst Leek. De vrouwen starten om 18.00 uur en rijden hun finalewedstrijd. De mannen vertrekken om 19.45 uur en rijden morgen hun finalewedstrijd in De Wilp (19.45 uur).

Foto: v.l.n.r.: Nanne Zuidema (Amysoft Leek), Rick Ottema en rondemiss Sil

ZEVENHUIZEN

Mark Prinsen won de tweede etappe van de Amysoft Meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier in Zevenhuizen. Na een levendige koers was de voormalige shorttracker de snelste van een kopgroep van vier. Sybren Welling werd tweede en Daan Besteman derde. De jonge Karsten Veen moest genoegen nemen met de vierde stek.

In het algemeen klassement nam Prinsen de leiding over van Ruben Hoekstra, de nieuwe leider in het catchsprintklassement. Beste jongere is Gerrie van Lingen.

Bij de vrouwen was de winst voor Willemiek Meinders uit Meppel. De Drentse was de snelste van een kopgroep van vijf en kreeg Wendy Oosterwoud (Ureterp) en Janieke Kalsbeek (Leeuwarden) mee op het podium. Rixt Hoogland blijft leidster in het algemeen klassement.

Programma Amysoft Meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier

04/07 Noordhorn elite/beloften

05/07 Leek vrouwen en elite/beloften

06/07 De Wilp elite/beloften

De vrouwenwedstrijd start om 18.00 uur; de koers voor elite/beloften en amateurs om 19.45 uur.

Meer informatie en uitslagen op www.wielermeerdaagse.nl

NIEUW RODEN

Ruben Hoekstra is de eerste leider in de Amysoft Meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier. De routinier uit de stal van Cycling Team Fryslân was present toen vroeg in de wedstrijd in Nieuw Roden, naar later bleek, de beslissende vlucht werd gelanceerd. Hoekstra kreeg Adrie Lindeman en marathonschaatser, Bart Hoolwerf, aan zijn zijde. De verstandhouding tussen het drietal was uitstekend. Ook toen de voorsprong terugliep tot minder dan tien seconden. Dit was voor de winnaar van de Meerdaagse 2018, Ronald Kruijer uit Donkerbroek, het sein om in één jump naar het leidende trio te rijden. Met de Kruijer er bij liep de voorsprong weer gestaag op. Het viertal bleef buiten schot van het peloton. In de eindsprint won Kruijer voor Hoekstra en Hoolwerf.

In het klassement leidt Hoekstra voor Kruijer en Hoolwerf. Hoekstra verzamelde onderweg de meeste sprintpunten, die ook meetellen voor het algemeen klassement. Het jongerenklassement wordt aangevoerd door Bart Hoolwerf.

Bij de vrouwen won Rixt Hoogland uit Enschede voor Anneke Dijkstra (Olterterp) en Liena de Jong (Ubbena). Rixt Hoogland is leidster in het klassement.

 

 
Button