Nieuwsarchief
/

Talitha en Jennifer ook top als rondemiss

Talitha en Jennifer ook top als rondemiss

Met Jennifer Dijkstra en Talitha de Jong werden de renners op het podium van de Profronde vergezeld door twee sportieve rondemissen. De charmante dames hebben allebei hun sporen inmiddels verdiend in het modellenwerk. Jennifer en Talitha kweten zich uitstekend van hun taak. Op Radio1 (NOS) vertelden ze verslaggever Reinoud Meijer dat ze vooraf niet echt hadden nagedacht wie ze liever een overwinningskus wilden geven; Tom Dumoulin of Geraint Thomas. 

Talitha de Jong (19) uit Surhuisterveen had haar verkiezing tot rondemiss te danken aan de titel ‘Miss Van der Lijn’ bij de jaarlijkse wedstrijd, die in november in Tolbert werd gehouden. Die titel kwam een beetje als een verrassing: ze had al wel wat modellenwedstrijden gelopen, maar prijzen had ze nog niet gewonnen. ,,Het ging wel steeds beter en beter. En toen werd ik verkozen tot Miss Van der Lijn, en dat betekent dat je ook rondemiss mag zijn.”

Ook de achttienjarige Jennifer Dijkstra uit Harkema heeft al wat ervaring in het modellenwerk. Ze loopt al vanaf haar dertiende mee bij missverkiezingen, nadat haar kapper had gezegd dat het wel wat voor haar was. Haar eerste wedstrijd won ze meteen en sindsdien liep ze ook bij andere wedstrijden mee. ,,Ik vind het leuk om mezelf te presenteren. En het geeft ook veel zelfvertrouwen, als je zo op het podium staat.”

Het hoogtepunt tot nu toe was voor Jennifer de Miss Universal-verkiezing in Turkije, waaraan ze in juni meedeed. Bij die verkiezing haalde ze twee prijzen binnen. ,,Een heel leuke ervaring. Je ontmoet allemaal mensen uit andere landen en leert Engels spreken. Mijn doel is zeker om nog een keer naar het buitenland te gaan.”

De rondemissen waren gekleed door Van der Lijn Wereldmode uit Surhuisterveen. Op de morgen van de koers maakten Jennifer en Talitha ook een rondje langs Schoonheidssalon Helfrich uit Surhuisterveen en Kapsalon Kreatief uit Opende.

Foto:Talitha (links) en Jennifer hebben al wat jaren ervaring in het modellenwerk.

 
Button