Nieuwsarchief
/

Rondemiss Ilse Frankes is dolblij dat Pieter Weening start

Rondemiss Ilse Frankes is dolblij dat Pieter Weening start

Foto - De Van der Lijn Wereldmode rondemissen Ilse Frankes (voor) en Marlies de Hoop

Ilse Frankes is maar wat blij met haar uitverkiezing als rondemiss Van der Lijn Wereldmode voor de 39e Profronde van Surhuisterveen. De 21-jarige in Surhuisterveen opgegroeide maar sinds kort in Drogeham wonende blondine vindt het een hele eer om op 2 oktober de huldiging te mogen doen van de renners. ,,Ik kan het nog niet geloven en ben er echt heel blij mee. Ik heb mijn hele leven in Surhuisterveen gewoond en in vind de profronde en het feestje daarachteraan altijd geweldig.”

Het is voor Ilse Frankes de eerste keer dat ze als rondemiss fungeert. Haar zus Jelly was al eens rondemiss in 2017, en van haar had ze alleen maar leuke verhalen gehoord. Ze hoefde dus niet lang na te denken toen ze werd gevraagd door Tessa Pander, die namens het wielercomité elk jaar op zoek gaat naar geschikte kandidaten.

Frankes verwacht dat het weer een gezellige dag gaat worden op en rond De Kolk in Surhuisterveen. ,,Het is nu extra mooi omdat we zolang niet bij elkaar hebben kunnen zijn. Ik heb er daarom extra veel zin in. En ik ben vast niet de enige”, zegt Frankes, die in het dagelijks leven bij Enitor in Buitenpost in de kunststofprofielen werkt.

Het wielrennen volgt Frankes niet op de voet, al had ze wel meegekregen dat Tom Dumoulin een gebroken pols had opgelopen. Een grote verrassing voor haar is dat haar grote favoriet Pieter Weening aan de start staat op 2 oktober. ,,Maar Pieter fietst toch niet meer? Wat leuk, dan moet ik daar zeker mee op de foto”, reageert Frankes als ze hoort dat de Harrekiet zijn laatste wedstrijd in Surhuisterveen zal rijden.

Zoenen voor de winnaar zitten er dit jaar niet in door de coronaregels, maar alle andere ingrediënten voor een leuke dag zijn volgens Frankes zeker aanwezig. ,,Ik zou zeggen: kom allemaal naar Surhuisterveen voor een ouderwets gezellige dag.”
Naast Frankes zal ook Marlies de Hoop als rondemiss fungeren.

Naast Van der Lijn Wereldmode zorgen ook Kapsalon Kreatief uit Opende en Flowers by Leentje uit Surhuisterveen ervoor dat de beide rondemissen er weer piekfijn voorstaan tijdens de 39ste Profronde van Surhuisterveen op 2 oktober.

 
Button