Nieuws
/

Ploeg Anouska Koster stopt; geen NK tijdrijden voor Koster

Ploeg Anouska Koster stopt; geen NK tijdrijden voor Koster

Ploeg Anouska Koster stopt; geen NK tijdrijden

De ploeg van Anouska Koster uit De Westereen, het Deense vrouwenteam Virtu, stopt aan het einde van het seizoen. Dit meldde eigenaar Bjarne Riis. “Ik vind het enorm jammer. Ik hoopte dat we het project konden voortzetten. Door een gebrek aan sponsors moesten we deze beslissing nemen”.

Anouska Koster debuteerde dit seizoen in het blauw van Virtu, nadat ze de afgelopen jaren reed aan de zijde van Marianne Vos.

De ploeg was dit jaar succesvol met de Italiaanse kopvrouw Marta Bastianelli, die dit voorjaar de Ronde van Drenthe en de Ronde van Vlaanderen won. Ze pakte ook podiumplaatsen in de Omloop Het Nieuwsblad, Strade Bianche, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Amstel Gold Race.

Geen NK tijdrijden voor Anouska Koster

Anouska Koster moet woensdag het NK tijdrijden in Ede aan zich voorbij laten gaan. Een teleurstelling. De reden van het forfait is een valpartij in de OVO Energy Tour in Groot-Brittanië, waarbij ze diepe wonden aan haar elleboog opliep.

Na enkele bezoeken aan het ziekenhuis direct na haar val werd besloten om de wond zonder hechtingen te laten genezen. Maandag wees een controle in het ziekenhuis uit dat de wonden niet voldoende hersteld zijn om te kunnen starten op het NK tijdrijden.

“In Engeland wilden ze de twee wonden eigenlijk hechten, maar terug in Nederland is door de doctors besloten om het lichaam zelf te laten helen. Ik heb de afgelopen dagen de wonden zo goed mogelijk proberen te verzorgen en ondertussen mijn trainingen zo goed mogelijk gedaan. Op zich ging dat allemaal goed, alleen blijken de wonden niet snel genoeg te herstellen. Het is dan ook geen optie om het NK tijdrijden te gaan rijden. In zon tijdrit lig ik met mijn ellebogen veel in de beugels en dat is gewoon geen doen. Ik ga er nu alles aan doen om klaar te geraken voor de wegrit”, klonk het uit de mond van Anouska. 

Het is voor eerst dat Anouska een NK tijdrijden over moet slaan. “Een kampioenschap is toch altijd speciaal, maar het zit er nu echt niet in. Zaterdag wil ik er wel staan!”

 
Button