Nieuwsarchief
/

Pieter Weening vroegtijdig uit Giro d’ Italia

Pieter Weening vroegtijdig uit Giro d’ Italia

Pieter Weening vroegtijdig uit Giro d’ Italia

Pieter Weening moest vroegtijdig de Giro d’ Italia verlaten. Na zijn val gisteren leek er in eerste instantie weinig aan de hand. Maar vandaag in de vijfde etappe klaagde de renner van Trek-Segafredo over duizeligheid. Reden voor de ploeg om de ervaren helper van kopman Vincenzo Nibali, die twee keer de Giro won, uit koers te halen.

Weening kwam gisteren in de vierde etappe naar Villafranca Tirrena op Sicilië ten val over een bidon. Trek-Segafredo liet op social media weten dat Weening alleen last had van schaafwonden. “Pieter Weening heeft schaafwonden overgehouden aan zijn crash, wat hij de komende dagen nog wel zal voelen. Hij zal woensdag wel gewoon kunnen starten, niks zal hem tegenhouden”, meldde Trek-Segafredo.

Terug in koers leek er meer aan de hand. Het waren niet de schaafwonden, maar de duizeligheid als gevolg van de val van gisteren die hem parten speelden.

Weening was zwaar teleurgesteld dat hij de koers moest staken. "Het spijt me dat ik het team moet verlaten. De duizeligheid bleef en na een tweede gesprek in koers met de rondearts.kreeg ik te horen dat ik de koers moest verlaten. Ik ga nu naar huis met een vervelend gevoel, maar ben ook blij dat de blessure geen blijvende gevolgen zal hebben. Nibali noemde de opgaven van Weening een zwaar verlies.

Het was voor Weening de zesde deelname aan de Giro, waarin hij twee etappes won (2011 en 2014). In 2011 reed hij ook vier dagen in de roze leiderstrui.

De 103e editie van de Giro d’ Italia duurt tot en met zondag 25 oktober. De wedstrijd is dagelijks live te zien op diverse zenders.

Meer informatie op www.giroitalia.it

Foto onder: Tourwinnaar Vincenzo Nibali in Surhuisterveen

 
Button