Nieuwsarchief
/

Pieter Weening start woensdag in Critérium du Dauphiné

Pieter Weening start woensdag in Critérium du Dauphiné

Pieter Weening start woensdag in het Critérium du Dauphiné. De Franse rittenkoers is na het wegvallen van de Ronde van Zwitserland de enige traditionele voorbereidingswedstrijd op de Tour de France. De wedstrijd over vijf etappes duurt tot en met zondag.

Trek-Segafredo, de ploeg van Pieter Weening, vertrekt met één van de Tourkopmannen, Richie Porte. Bauke Mollema is afwezig. Naast Weening en Porte zet Trek de volgende renners in: de Deen Eg Niklas, Kenny Elissonde (Fr.), Juan Pedro López (Sp.), Michel Ries (Lux.) en de Let Toms Skujins.

Tom Jelte Slagter, voorheen Nij Beets en tegenwoordig woonachtig in Zevenhuizen, staat aan de start namens de Franse ploeg B&B Hotel – Vital Concept.

Veel ploegen staan met het oog op de Tour de France op volle sterkte aan het vertrek in Clermont Ferrand. Team Jumbo – Visma met Primoz Roglic, Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk, Wout van Aert, Tonnie Martin, Robert Gesink en Sepp Kuss. Team Ineos doet het met drie Tourwinnaars: Chris Froome, Geraint Thomas en Egan Bernal. Daarnaast kan de ploeg ook rekenen op Dylan van Baarle en Michal Kwiatkowski.

Het Critérium du Dauphiné is dagelijks rechtstreeks te volgen via Eurosport. Ook de NOS besteedt zendtijd aan de Franse rittenkoers.

 

 

 
Button