Nieuwsarchief
/

Pieter Weening paad voltooid…

Pieter Weening paad voltooid…

 

Foto: Kasseier Rudi legde de stenen. ‘As it bed guod is, is it krekt Legostientsjes lizze.” De oppermannen Jack en Albert zorgden voor de aanvoer van de stenen.

Pieter Weening paad voltooid…

In Surhuisterveen wordt op dit moment volop gewerkt om de 15e editie van de Pieter Weening Classic voor toerfietsers op zaterdag 5 september a.s. gladjes te laten verlopen. De bijzondere ‘Corona editie’ heeft het ijsbaanterrein op sportpark Blau Knopke bij de Vierhuisterweg als start en finishplaats. “Om de deelnemers ‘Corona-proof’ te laten starten, hadden we een extra uitgang nodig”, vertelt toercoördinator Jack Bouw van Stichting Wielercomité Surhuisterveen. “Dankzij de medewerking van de gemeente Achtkarspelen en vrijwilliger Rudi Venema hebben we deze week een fraai pad naast de ijsbaankantine kunnen realiseren, zodat de deelnemers vrij baan hebben om aan hun tocht te beginnen.”

Inschrijven kan tot zaterdag 29 augustus 2020, 19.00 uur. Iedere deelnemer ontvangt na inschrijving thuis een stuurbord welke verplicht aan het stuur dient te worden bevestigd. De deelnemers hebben de keuze uit vijf afstanden: 25, 40, 60, 100 en 150 kilometer. De twee kortste afstanden zijn dit jaar omgedoopt tot Happen en Trappen routes. De organisatie, Stichting Wielercomité Surhuisterveen in samenwerking met TFC Surhuisterveen, heeft gezorgd voor vijf nieuwe routes.

Voor inschrijven en alle verdere informatie over de Pieter Weening Classic 2020 kijk op www.pieterweeningclassic.nl

 
Button