Nieuwsarchief
/

Pieter Weening ereburger gemeente Achtkarspelen

Pieter Weening ereburger gemeente Achtkarspelen

Op de foto v.l.n.r. gedeputeerde Friso Douwstra, Pieter Weening, burgemeester Oebele Brouwer, mem Anneke Weening, Joop Atsma en sponsor Piet Kapenga.

Het Feanster wielerfestijn stond in het teken van het afscheid van Pieter Weening. Een jaar geleden reed hij zijn laatste wedstrijd in Italië. Nog een keer speldde hij in Surhuisterveen zijn rugnummer op om afscheid te nemen van zijn publiek. Mem Anneke Weening loste het startschot van Pieters laatste race.

Na ruim een uur koers vormden zijn collega’s een fietsende erehaag voor Weening en begeleidden hem in de laatste twee ronden voor hij definitief in de remmen kneep. “It is moai sa”. De scheidende renner werd opgewacht door sponsor Piet Kapenga, voorzitter Albert Helfrich en burgemeester Oebele Brouwer. Na lovende woorden van de eerste twee sprekers had burgmeester Brouwer nog een verrassing in petto voor Weening. “As grutte blyk fan wurdearring foar dyn bysûndere prestaasjes yn ‘e fytssport en dyn ambassadeurskip hat de gemeenteried besletten om dy, Pieter Weening te beneamen ta ereboarger fan de gemeente Achtkarspelen”. Uit handen van Brouwer ontving Weening een oorkonde en een penning die behoren bij het ereburgerschap.

Grutsk

“Dit is hiel speciaal. Ik bin d’r grutsk op en hie dit net ferwachtte”.

Een prachtige profcarrière van zeventien seizoenen zit het er op. Met als hoogtepunten de etappeoverwinningen in de Tour de France en de Giro d’Italia. In Italië reed hij na zijn eerste etappewinst vier dagen in het roze. “It wie moai sa. It is no tiid foar oare dingen”.

 
Button