Nieuwsarchief
/

Pieter Weening en Nicole Steigenga naar EK wielrennen

Pieter Weening en Nicole Steigenga naar EK wielrennen

 

Pieter Weening en Nicole Steigenga naar EK wielrennen

Pieter Weening en Nicole Steigenga zijn door de bondscoaches geselecteerd voor het EK wielrennen. De titelstrijd op de weg vindt van 24 tot en met 28 augustus plaats in het Franse Plouay. Steigenga start bij de beloften-vrouwen.

In de mannenselectie van bondscoach Koos Moerenhout is Mathieu van der Poel de onbetwiste kopman. De titelfavoriet wordt omringd door ervaren renners als Pieter Weening, Koen de Kort en Sebastian Langeveld. Van der Poel neemt twee ploeggenoten van Alpecin-Fenix mee: broer David en Oscar Riesebeek. Julius van den Berg en Nick van der Lijke maken de oranjebrigade compleet. Jumbo-Visma en Team Sunweb staan geen renners af voor het EK.

Bondscoaches Loes Gunnewijk (elite-, beloften- en junior-vrouwen) heeft bij de elite-vrouwen de beschikking over alle toppers: Amy Pieters, Chantal Blaak, Ellen van Dijk, Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Marianne Vos, Demi Vollering en Lorena Wiebes.

Ellen van Dijk en Anna van der Breggen rijden ook de individuele tijdrit.

De talentcoaches Adriaan Helmantel (beloften-mannen) en Peter Zijerveld (junior-mannen) hebben bij de beloften-mannen David Dekker geselecteerd. De zoon van oud-prof Erik maakt met ingang van 1 januari a.s. zijn profdebuut bij Jumbo-Visma.

 
Button