Nieuwsarchief
/

Peize terug in Amysoft Meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier

Peize terug in Amysoft Meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier

Peize terug in Amysoft Meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier

Na een jaar afwezigheid keert de wielerronde van Peize terug in de Amysoft Meerdaagse Noordenveld Westerkwartier, een klassement over meerdere noordelijke wielercriteriums. De wedstrijd wordt verreden op dinsdag 30 juni.

Volgens Johan Wekema van de Wielerronde van Peize is de meerwaarde van de reeks wedstrijden terug gekeerd dankzij een nieuw bestuur. “Dit bestuur en de afzonderlijke comités hebben het afgelopen jaar nieuwe energie gekregen en dat maakt dat Peize graag weer onderdeel van de Meerdaagse wil zijn. Samen met de comités achter de andere wedstrijden gaan we verder op de nieuw ingeslagen weg. Streven is om er samen weer een ouderwets gezellig evenement van te maken. Dat we daar waarde aan hechten mag ook afgeleid worden uit het feit dat we de wedstrijd van zondag naar dinsdag verhuizen. We hopen zo ook meer publiek te trekken”

Hindrik Aalders is als voorzitter van de Stichting Meerdaagse Noordenveld Westerkwartier blij dat Peize terugkeert. "Peize zit al vanaf de beginjaren in de Meerdaagse en het is mooi dat ze nu weer thuiskomen. Het actieve comité zorgt altijd voor een sfeervolle wielerronde waar veel inwoners van genieten. We zien uit naar de Ronde van Peize op dinsdag 30 juni"

Komend jaar is Noordhorn geen onderdeel meer van de Meerdaagse. Hindrik Aalders daarover "Het comité heeft aangegeven met name in de voorbereidingsperiode handen tekort te komen, dat is niet verwonderlijk voor een wat kleiner dorp. We zijn ze erg dankbaar dat Noordhorn dit jaar de open plek van Peize heeft in kunnen vullen, dankzij Noordhorn zijn we in staat geweest om de Meerdaagse overeind te houden en nieuwe energie te geven"

De Amysoft Meerdaagse Noordenveld Westerkwartier wordt verreden van 29 juni tot en met 4 juli en bestaat uit achtereenvolgens de wielerrondes in Nieuw Roden (maandag), Peize (dinsdag), Zevenhuizen (woensdag), Leek (vrijdag) en De Wilp (zaterdag).

 

 
Button