Nieuwsarchief
/

Olympisch kampioene Anna van der Breggen verkent het NK parcours

Olympisch kampioene Anna van der Breggen verkent het NK parcours

Het was vanmiddag een drukte van belang in Surhuisterveen. Op het parcours al diverse renners en rensters die de Feanster crossarena aan het verkennen waren. Tussen het winkelende publiek, ‘vandaag maar even boodschappen doen want morgen wordt het ook druk’, trokken de crossers hun sporen.

Ook Olympisch kampioene Anna van der Breggen was op verkenning. Zwaar? “Het lijkt mee te vallen.”

Erik Dekker

Ook Erik Dekker, regerend Europees en wereldkampioen bij de masters, liet niets aan het toeval over. Vorig jaar geklopt door Tukker Maarten Nijland, ook morgen een geduchte tegenstander, reed Dekker samen met zoon Kelvin, ploegleider van een aantal crossdames, zijn verkenningsrondjes.

Parcourskeuring

Vanmiddag vond ook de parcourskeuring plaats. Veldritcoördinator Ad van Grootel en wedstrijdleider Wilfred Haan maakten samen met de technische mannen van de Feanster cross een rondje parcours.

Permanence De Bining

Permanence De Bining is bijna ingericht. De rugnummers liggen klaar. De speciale rondekrant De Koers en de gratis deelnemerslijsten liggen klaar om morgen te worden uitgedeeld door de dames van de Leeuwarder Courant.

Vele handen maken licht werk

Ook ploegleider van LottoNL-Jumbo Sierk Jan de Haan was terug yn it heitelân en stak een helpend handje toe. Volgende week is ex-inwoner van Sonnema City Dokkum alweer op trainingskamp.

 

 

 
Button