Nieuws
/

Thomas Huitema wint voor zijn Beppe

Thomas Huitema wint voor zijn Beppe

Foto's Andre Weening/Oranges Pictures - Thomas Huitema wint bij de nieuwelingen in de achtertuin van beppe

Thomas Huitema wint voor zijn Beppe

De eerste wedstrijd van de 40e Profronde van Surhuisterveen was die van de nieuwelingen. Het was Thomas Huitema uit Roden die met de mooiste bloemen aan de haal ging. De Rodenaar was de snelste uit een kopgroep van drie renners.

Mads de Roos uit Hooghalen was tweede en Twan Vlagsma uit Bolsward rolde als derde over de streep. De drie gingen onder regie van Huitema al vroeg in de wedstrijd aan de haal en door de goeie samenwerking kon het trio uit de greep van het peloton blijven. Met het ingaan van de laatste ronde was duidelijk dat de drie het uit zouden maken wie de nieuwelingenkoers op zijn naam zou schrijven. Met een machtige sprint was het Huitema die met een fietslengte voorsprong de zege voor zich opeiste. Zijn eerste zege van het seizoen. “Ik voelde me goed vandaag en mijn beppe woont hier ook dus dat was een extra motivatie om te winnen.”

Uitslag nieuwelingen: 1. Thomas Huitema; 2. Mads de Roos; 3. Twan Vlagsma; 4. Colien Westbroek; 5. Sven van der Wal; 6. Antoine Quint; 7. Tijn Veldman; 8. Ruud Junior Nagengast; 9. Tsjisse Weening; 10. Ramon Koster

 
Button