Nieuwsarchief
/

Nieuwe ploegen voor Dijkstra, Van Lingen en Sijbrandi

Nieuwe ploegen voor Dijkstra, Van Lingen en Sijbrandi

Nieuwe ploegen voor Dijkstra, Van Lingen en Sijbrandi

Foto: Philip Sijbrandi

Martijn Dijkstra uit De Knipe en Gerrie van Lingen uit Twijzelerheide rijden volgend jaar voor Van Uitert-De Jonge Renner. De ploeg uit het Brabantse Oosterhout rijdt een internationaal programma met koersen in de Clubcompetitie, Topcompetitie, vrije klassiekers, eendaags wedstrijden in België en etappekoersen in binnen- en buitenland. Het team bestaat uit 21 renners. 

Naast tal van ereplaatsen zegevierde de 26-jarige Dijkstra in Bambrugge (B.), de Bosberg Appelscha, Nunspeet en Ureterp.

De 22-jarige Gerrie van Lingen debuteerde dit jaar, na een succesvolle carrière als inline-skater, verdienstelijk als wielrenner bij Cycling Team Fryslân. Halverwege het seizoen maakte hij de overstap naar de continentale ploeg van René Hooghiemster, Alecto CT.

De 18-jarige Philip Sijbrandi uit Bolsward debuteert volgend jaar als belofte bij HSK Trisa-Mooi Jong. De Haagse vereniging zet in 2010 in op de jeugd.

Sijbrandi werd dit jaar als junior kampioen van district Noord. Op de flanken van de VAM-berg reed hij de concurrentie uit het wiel. In 2018 werd hij in het shirt van wielervereniging Kapenga-Home Center vierde in de klassieker Omloop van de Braakman in het Zeeuws-Vlaamse Philippine.

 
Button