Nieuwsarchief
/

Mathieu van der Poel terug met winst in Ruddervoorde

Mathieu van der Poel terug met winst in Ruddervoorde

Mathieu van der Poel terug in het veld

Mathieu van der Poel terug met winst in Ruddervoorde

Mathieu van der Poel liet er bij zijn terugkeer in de cross geen gras over groeien. In Ruddervoorde stelde de wereldkampioen gelijk orde op zaken. Laurens Sweeck kon het langste in het spoor van Van der Poel blijven. “Het echte crossgevoel is er nog niet, maar ik kon mijn eigen tempo blijven rijden. De basis is goed. De rest komt de komende weken wel”.  Hoofddoel voor de frontman van Corendon-Circus in deze veldritcampagne is het wereldkampioenschap. Laurens Sweeck werd tweede en Belgisch kampioen Toon Aerts derde. Corné van Kessel reed naar een zevende stek.

De uitslag van de 4e manche van Superprestige in Ruddervoorde:

1. Mathieu van der Poel; 2. Laurens Sweeck (B.); 3. Toon Aerts (B.); 4. Tim Merlier (B.); 5. Eli Iserbyt (B.); 6. Tom Pidcock (Gbr.); 7.Corné van Kessel; 8. Tom Meeusen (B.); 9. Quinten Hermans (B.) 10. Diether Sweeck (B.).

Klassement Superprestige heren: 1. Toon Aerts (B.) 45 punten;  2. Laurens Sweeck (B.) 45; 3. Quinten Hermans (B.) en Corné van Kessel 43;

Klassement beloften: 1. Thomas Pidcock (Gbr.) 32 punten; 2. Ben Turner (Gbr.) 17;  3. Ryan Kamp 16.

 

Ceylin del Carmen Alvarado wint bij de vrouwen

Bij de vrouwen stond geen maat op Ceylin del Carmen Alvarado. Vanuit het vertrek nam de renster van Corendon-Circus het heft in handen. Alleen wereldkampioene Sanne Cant kon aanvankelijk volgen, maar ook zij moest al in de openingsronde Alvarado laten gaan. Het was de vierde overwinning voor haar dit seizoen. In het tussenklassement van de Superprestige nam ze de leiding over van Yara Kastelijn.

De uitslag:

  1. Ceylin del Carmen Alvarado; 2. Sanne Cant (B.); 3. Katherine Compton (USA); op 38s 4. Kaitlin Keogh (USA); 5. Yara Kastelijn; 6. Manon Bakker; 7. Ellen Van Loy (B.) 8. Shirin van Anrooij; 9. Anemarrie Worst; 10. Alice Maria Arzuffi (It.)

Klassement Superprestige vrouwen: 1. Ceylin del Carmen Alvarado 53 punten; 2. Yara Kastelijn 50; 3. Sanne Cant 43.

Klassement Beloften vrouwen: 1. Ceylin del Carmen Alvarado 32 punten; 2. Inge van der Heijden 20; 3. Manon Bakker 14.

In Dalen vierde Leonie Bentveld haar rentree in het veld met een een overwinning bij de vrouwen in het kampioenschap van de districten Noord en Oost. 

Bij de nieuwelingen werden Björn Hommes, Jasper Huitema en Thom van der Werff respectievelijk zesde, zevende en tiende. Daniël Elzinga werd tiende bij de elite-mannen.

In Hileversum werden Mads de Roos en Danijel Agricola in categorie 7 zevende en achtste. In Dordrecht reden Thomas Huitema en Finn Hiemstra naar een vierde en vijfde stek.

Mathieu van der Poel in november en december

In november start Van der Poel in de volgende acht wedstrijden:

Zondag 3 november: Telenet Superprestige Ruddervoorde

Zondag 10 november: Europees kampioenschap Silvelle (It.)

Maandag 11 november: Rectavit Jaarmarktcross Niel

Zaterdag 16 november: Wereldbeker Tabor (Tsj.)

Zondag 17 november: DVV Trofee Hamme

Zaterdag 23 november: Ambiancecross Wachtebeke

Zondag 24 november: Wereldbeker Koksijde

Zaterdag 30 november: DVV Trofee Kortrijk

Ook voor de maand december is de crossagenda van Van der Poel goed gevuld. Half januari neemt hij gas terug om een stage in functie van het WK in het Zwitserse Dubendorf in te lassen. De WB-wedstrijd in het Franse Nommay laat hij aan zich voorbij gaan.

 

 

 

 
Button