Nieuwsarchief
/

Leek terug in Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier

Leek terug in Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier

Leek terug in Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier

Met de Ronde van Leek keert na een afwezigheid van vijftien jaar een klassieker onder de noordelijke wielercriteriums terug op de Noordelijke wielerkalender. De op vrijdag 5 juli georganiseerde wedstrijd zal opnieuw deel uitmaken van de Amysoft Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier. Dit dankzij een nauwe samenwerking tussen het wielercomité en de Leekster (horeca)ondernemers.

De komende maanden gaan betrokken partijen een volledig programma met randactiviteiten samenstellen met als doel van het criterium in Leek opnieuw een mooi publieksevenement te maken. De organisatie is blij dat het evenement op de vrijdag kan plaatsvinden. Naast de wielerwedstrijden zal er veel entertainment met live muziek en een braderie zijn. "Samen met de ondernemers willen we er een mooi evenement, een dagje uit voor het gehele gezin, van maken. Een ouderwets bruisend criterium op de vrijdagavond in Leek" zo legt Thijs Rondhuis van het wielercomité Leek uit "We keren terug naar de wortels van de meerdaagse, daar waar het in 1982 ooit begon.
Extra mooi is het dat Leek ook de plaats is waar de huidige hoofdsponsor Amysoft is gevestigd.” zo zegt Theo Jurriens enthousiast namens de stichting.

Het programma begint op vrijdag 5 juli om 18 uur met een wedstrijd voor amateurs. Vervolgens komen om 19.45 uur de elite/beloften aan de beurt, die tachtig kilometer voor de wielen krijgen. De organisatie is erin geslaagd een aantrekkelijk parcours van 2,4 kilometer uit te zetten. Start en finish zijn op De Dam. Vervolgens rijden de renners om het Leeksterhoofddiep, zodat het publiek de renners goed kan blijven volgen. Bij het uitzetten van het parcours is rekening gehouden met de ondernemers, want het centrum en de belangrijkste parkeerfaciliteiten blijven goed bereikbaar.

Editie 37 van de Amysoft Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier start in 2019 op 1 juli in Nieuw-Roden, 3 juli Zevenhuizen, 5 juli Leek en eindigt traditie getrouw in De Wilp op zaterdag 6 juli. Dan weten wie de opvolger wordt van Ronald Kruijer uit Donkerbroek, de winnaar van 2018.

Voor meer informatie www.meerdaagse.nl

 
Button