Nieuwsarchief
/

Laatste NK voor Thijs van Amerongen in Surhuisterveen

Laatste NK voor Thijs van Amerongen in Surhuisterveen

Het NK in Surhuisterveen is de laatste titelstrijd voor Thijs van Amerongen. Aan het einde van het lopende crossseizoen sluit de Twent zijn 18-jarige wielercarrière af.

Door fysieke problemen die mij de laatste twee jaar belemmeren ben ik niet meer in staat een heel jaar op professioneel niveau te fietsen. Na vele onderzoeken en het aanpassen van training en voeding is het gewenste effect helaas uitgebleven. Ik ga zeker verder met de zoektocht naar het probleem, maar op korte termijn wordt dit helaas moeilijk.”

“Ik vind het erg jammer dat ik op deze manier afscheid moet nemen, maar het positieve gevoel overheerst. De wielersport heeft mij veel gebracht en mij heel veel kansen gegeven die ik anders niet zou hebben gehad. Daarnaast heb ik altijd met heel veel plezier getraind en geleefd voor mijn sport.”

Momenteel is Van Amerongen zich aan het oriënteren op de toekomst. “Zeker daarin is dat ik mij ga richten op het geven van wielerclinics in samenwerking met groepsaccommodatie verhuur 't Borghuis in Losser.”

NK's

De inwoner van Oldenzaal werd twee keer kampioen van Nederland. In 2004 werd hij juniorenkampioen en in 2007 was hij de sterkste bij de beloften. Bij de elite-mannen stond Van Amerongen drie keer op het podium: 2012 2e en in 2013 en 2014 3e.

Ook in de Internationale Centrumcross in Surhuisterveen wist Van Amerongen zich drie keer op het podium te rijden. In 2010 werd hij derde achter de huidige bondscoach Gerben de Knegt en de Belg Rob Peeters. Twee keer finishte hij als tweede: in 2013 achter Rob Peeters en in 2014 achter Lars van der Haar.

Deze crossjaargang won Van Amerongen in Oostenrijk de GP Lambach Pferdezentrum Paura.

 

 
Button