Nieuws
/

Kirsten Wild wint ook slotetappe in de Healthy Ageing Tour

Kirsten Wild wint ook slotetappe in de Healthy Ageing Tour

MIDWOLDA – Bijna een week koers in de provincies Groningen en Friesland met de start op het Duitse Waddeneiland Borkum. Dat was de Healthy Ageing Tour 2019. Borkum tekende voor de eerste etappe. Friesland had een aandeel met twee etappes. De eerste Friese etappe werd verreden in de gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen met start en finish in Surhuisterveen. De tweede Friese etappe ging van Wolvega naar Heerenveen. De Groningse inbreng kwam deze editie van Musselkanaal, Winsum en Midwolda.

Het werd wederom een prachtige editie waar een groot deel van de top van het internationale vrouwenwielrennen aanwezig was. Het werd niet de week van de sterke formatie van Boels-Dolmans. De ploeg met wereld- en olympisch kampioene Anna van der Breggen wist geen enkele etappe te winnen. De formatie van Trek-Segafredo wist twee etappes te pakken met de winst op Borkum van Lotta Lepistö en de tijdritwinst in Winsum van Ellen van Dijk. De formatie rond Kirsten Wild kende een goede Healthy Ageing Tour. Na de winst in Musselkanaal was Kirsten Wild ook veruit de sterkste in de sprint in de slotetappe rond de Blauwe Stad met start in finish in Midwolda. Wild bracht met deze overwinning het aantal overwinningen van haar ploeg WNT Rotor op drie. Want Lisa Brennauer was gisteren de sterkste op de Abe Lenstra Boulevard in Heerenveen. Team Virtu van Anouska Koster wist de etappe in Surhuisterveen met Mieke Kröger te winnen. Anouska Koster liet zich goed zien en werd tot tweemaal toe verkozen tot meest strijdlustige renster.

De etappe in Midwolda en rond de Blauwe Stad was echt de laatste etappe. Het leek er op dat enerzijds de energie uit het peloton was en anderzijds de dag waarop de prijzen werden verdeeld. Met andere woorden; de vrouwen hielden elkaar continu in de gaten en werd er daar waar nodig direct gereageerd. Een mooie poging van onder meer van Ellen van Dijk en Anna van der Breggen strandde in schoonheid. In de finale was het niet mogelijk om weg te rijden wat resulteerde in een eindsprint. Kirsten Wild had in Musselkanaal laten zien dat ze in topvorm is. Opnieuw trok de Overijsselse aan het langste eind en pakte de winst in Midwolda. De eindoverwinning in de Healthy Ageing Tour ging deze editie 2019 naar Lisa Klein. Klein nam gisteren na de tijdrit de leiding over in het algemeen klassement.

 

 

 
Button