Nieuwsarchief
/

Geslaagde Kidsday opende wielerfestiviteiten in Surhuisterveen

Geslaagde Kidsday opende wielerfestiviteiten in Surhuisterveen

Geslaagde Kidsday opende wielerfestiviteiten in Surhuisterveen

Surhuisterveen beleefde vandaag een geslaagde Kidsday, het openingsevenement van de 2e Feanster Wielerweek. Om 9.00 uur startten bijna 200 basisschoolkinderen verdeeld over 11 groepen met hun eerste opdracht op het Torenplein. Elf opdrachten, die in hoofdlijnen allemaal te maken hadden met verkeersveiligheid, stonden op het programma. Tussen de opdrachten door kregen de kinderen een lunch aangeboden.  In groepen werken ze elf gevarieerde opdrachten af. Elke groep had zijn eigen kleur. Tiko Kinderopvang had voor elke groep gekleurde shirts beschikbaar gesteld.

De kinderen kwamen op een speelse manier in aanraking met alles wat met fietsen en fietsveiligheid te maken had.

Een uitdagend onderdeel waarmee de kinderen actief aan de slag gingen, was: 'afleiding door mobieltjes op de fiets'. Zien, leren en ervaren was het motto van de les. De leerlingen werden, ook met het oog op het voortgezet onderwijs, zich bewust van risico's van bellen, gamen en Whatsappen in het verkeer (foto onder).

Trails was aanwezig met een vrachtwagen en praatte met de kinderen over gevaarlijke situaties in het verkeer. Gesproken werd ondermeer over de dode hoek van een vrachtwagen. Wat ziet de chauffeur wel en juist niet? Foto onder Zelfs het onderdeel bandenplakken onder leiding van onder meer oud-coureur Emi Nieuwenhuis ontbrak niet.

Diverse partijen waaronder o.a. Veilig Verkeer Nederland, de Fietsersbond, Friesland Beweegt, Go Biking Tour van de KNWU, RABObank Drachten Friesland Oost, B & G Foodfactory en Trials leverden een bijdrage aan deze leuke en leerzame dag. "Dit soort dagen zijn aan het einde van het schooljaar de krenten in de pap," vertelt Andries Hoekstra van de Wynroas uit Harkema. "Leerzaam, mooie opdrachten en de hele dag in de buitenlucht."

Foto onder - Banden plakken  "Er zaten echte talenten onder de bandplakkers," aldus Nieuwenhuis. "Binnen de korste keren hadden ze het lek getraceeerd en geplakt."

 

 

 
Button