Nieuwsarchief
/

Het weer richting KNWU NK Veldrijden Surhuisterveen

Het weer richting KNWU NK Veldrijden Surhuisterveen

De afgelopen weken had Nederland aan regen geen gebrek. Ook Surhuisterveen ging aan de overvloedige regenval niet voorbij. En dus kreeg ook het parcours van het KNWU NK Veldrijden het nodige water te verstouwen.

Www.weersvoorspelling.nl/weer-nederland/14-daagse, de meest complete weerverwachting voor de komende 14 dagen, heeft vanaf vandaag tot en met vrijdag 12 januari a.s., de dag voor het NK, alle dagen zon en droog. Goede ingrediënten voor het NK parcours. “Daar zijn we wijs mee,” zegt parcourscoördinator Geert Visser. “Dan kan het parcours ‘afdrogen’ ". Voor de NK zaterdag en zondag wordt zon en een enkel buitjes voorspeld. “Daar valt mee te leven,” aldus Visser.

Na dit weekend zullen de temperaturen wel dalen. Weervrouw Diana Woei van Weerplaza spreekt in het AD over ‘Siberische kou’, die onze kant op komt. “Mocht dit zo zijn, dan kunnen we ons er opkleden,” meldt Visser.

IJzige kou is bij het veldrijden in Surhuisterveen geen onbekend fenomeen. Als het parcours modderig is moet er veel gelopen worden. “Maar ik heb ook in Surhuisterveen gereden toen het tien graden vroor en dan krijg je uiteraard een heel ander parcours,” meldt Adrie van der Poel in de NK crosskrant, die woensdag 10 januari a.s. verschijnt. Van der Poel doelt op de Internationale Centrumcross aan de vooravond van de Friesche Elfstedentocht op de schaats op donderdag 2 januari 1997. Op de dag van de cross maakte Elfsteden-voorzitter Henk Kroes bekent dat de ‘Tocht der Tochten’ door ging. “Ik giet oan”. Op het door de vorst snelle parcours in Surhuisterveen won de Belg Paul Herijgers, anno 2018 commentator bij Sporza, voor Richard Groenendaal en Adrie van der Poel, die de Centrumcross in ’95, ’96 en ’98 won. In 1993 won Van der Poel de Profronde van Surhuisterveen om de Gouden Fiets van de Spaar en Voorschotbank voor Steven Rooks en Eddy Schurer.

“Laten we maar niet teveel op de zaak vooruitlopen. We zien komend weekend wel hoe het erbij ligt,” aldus Van der Poel.

Ook weerman Piet Paulusma komt volgend weekend naar Surhuisterveen om zijn actuele weerprognoses te geven.

De weersvoorspelling van www.weersvoorspelling.nl/weer-nederland/14-daagse

za 6 jan

 

6°C

2°C

-

20%

0 mm

NO 4 Bft  

zo 7 jan

 

3°C

2°C

-

30%

0 mm

ONO 4 Bft  

 

ma 8 jan

 

3°C

0°C

-

70%

0 mm

ONO 4 Bft  

di 9 jan

 

5°C

1°C

-

40%

0 mm

O 4 Bft  

wo 10 jan

 

7°C

4°C

-

40%

0 mm

Z 3 Bft  

do 11 jan

 

6°C

2°C

-

40%

0 mm

ZW 3 Bft  

vr 12 jan

 

6°C

2°C

-

30%

0 mm

ZZO 3 Bft  

 

za 13 jan

 

6°C

3°C

-

30%

3 mm

Z 3 Bft  

zo 14 jan

 

6°C

3°C

-

30%

1 mm

Z 4 Bft  

 

 
Button