Nieuwsarchief
/

Het crossweekend: Bentveld, Alvarado, Vanthourenhout, Sweeck en Van der Meer

Het crossweekend: Bentveld, Alvarado, Vanthourenhout, Sweeck en Van der Meer

Het crossweekend: Bentveld, Alvarado, Vanthourenhout en Sweeck

Foto BDA - Ceylin del Carmen Alvarado

Leonie Bentveld verbaasde dit weekend opnieuw. In Gouda behaalde de nieuwelingen-dame uit Burgum haar tweede overwinning bij de elite-vrouwen. Volgende week zondag staat Bentveld aan het vertrek in haar eigen categorie in de Superprestige veldrit in Gieten.

Ceylin del Carmen Alvarado (Corendon-Circus) won dit weekend twee keer. In de Berecross in Meulebeke en de GP Pelt in Neerpelt was ze de sterkste. In Meulebeke won ze voor Annemarie Worst, Inge van der Heijden en Maud Kaptheijs. In de Neerpelt werd Yara Kastelijn tweede en Shirin van Anrooij derde.

Bij de mannen was de winst in Meulebeke voor Michael Vanthourenhout voor Eli Iserbyt en Toon Aerts. Lars van der Haar werd vijfde en Corné van Kessel zevende. In Neerpelt reed Lars van der Haar naar een derde stek. De winst was voor Laurens Sweeck voor Quinten Hermans. David van der Poel finishte als zevende. Bij de junioren werd Tibor del Grosso vijfde.

De 2e wedstrijd om de Toi Toi Cup in Hlinsko (Tsjechië) werd gewonnen door Geerte Hoeke voor Pavla Havlikova (Tsjechië). Bij de mannen won de Belg Bram Merlier de eerste wedstrijd in de EKZ Cross Tour. Volgende week zondag, 13 oktober, staat de internationale veldritelite aan het vertrek in Superprestige wedstrijd in Gieten.

Gosse van de Meer moest in het Engelse Milnthorpe alleen Ian Field voor laten gaan. De Ier David Conroy werd derde. De wedstrijd was onderdeel van de National Trophy Series.

Foto onder: Lars van der Haar 

 
Button