Nieuwsarchief
/

Healthy Aging Tour meer dan wielrennen

Healthy Aging Tour meer dan wielrennen

Healthy Ageing Tour meer dan wielrennen

Surhuisterveen is op donderdag 11 april a.s. start- en finishplaats van de 2e etappe de Healthy Ageing Tour. De start van de internationale UCI-rittenkoers voor vrouwen is de dag ervoor op het Duitse Waddeneiland Borkum.

“Wij kijken er naar uit om het internationale vrouwenpeloton te ontvangen,” meldt voorzitter Albert Helfrich van Stichting Wielercomité Surhuisterveen. “Een nieuwe uitdaging!”

De voorbereidingen zijn ondertussen in volle gang. “Het parcours is goedgekeurd en uitgerold over het grondgebied van de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel, die ons beiden ondersteunen. De vrouwen rijden eerst een omloop van 85 kilometer door beide gemeenten, gevolgd door vier lokale ronden van elk bijna 13 kilometer over Boelenslaan.” De streep van de eerste bonificatiesprint is getrokken voor het gemeentehuis van Tytsjerksteradiel in Burgum. De start (13.30 uur) en de finish (16.45 uur) zijn gesitueerd in het centrum van Surhuisterveen.

De Healthy Ageing Tour voor elite-vrouwen mag zich ook dit jaar in een grote belangstelling verheugen. Bij de elite-vrouwen staan met Boels-Dolmans (de ploeg van wereldkampioene Anna van der Breggen), Trek-Segafredo (oud-winnares Ellen van Dijk), Canyon-Sram en WNT-Rotor vier absolute topteams aan de start. Ook de ploeg van Anouska Koster uit De Westereen, het Deense Virtu, staat aan het vertrek. Het deelnemersveld bestaat uit maar liefst 23 ploegen. Binnenkort worden de namen van de rensters door de organisatie prijsgegeven.

“Een schitterend project,” noemt Helfrich de Healthy Ageing Tour. “Want het is meer dan wielrennen. Het Healthy Ageing Netwerk Noord Nederland (HANNN) mobiliseert ondernemers, denkers en beslissers die bij kunnen dragen aan een gezondere regio. Samen bouwen ze aan een omgeving die gezondheid stimuleert. Van bewegen en voeding tot een gezonde omgeving, zingeving en sociale samenhang. En daar sluiten wij ons graag bij aan.”

“Van broodtrommel tot bidon”

Ook de basisscholen uit beide gemeenten zijn betrokken bij het project. Oud-schaats- en wielertopper Daniëlle Bekkering bezocht de afgelopen weken de groepen 5 tot en met 7 van de deelnemende scholen over voeding en bewegen. “Donderdag 11 april krijgt het project een vervolg voor de groepen 7 en 8,” vertelt Hellrich. “In en rond het gebouw van de Rabobank in Surhuisterveen nemen ze actief deel aan workshops op het gezondheidsplein. Na afloop ontvangen ze een lunchpakket met gezonde inhoud en worden ze uitgedaagd om mee te doen aan de HAT Run, de Daily Mile”.

Samen met Singelland V.O. Surhuisterveen wordt op 29 maart een kookwedstrijd gehouden. Wie maakt het lekkerste en gezondste gerecht? De beoordeling van de gerechten is in handen van gerenommeerde koks. De winnende school wordt gehuldigd op het podium van de HAT.

Zondag 7 april a.s. wordt de Healthy Ageing Toertocht georganiseerd met keuze uit drie afstanden: 15, 60 en 95 kilometer. De routes lopen grotendeels over het parcours van de 2e etappe.

Actuele informatie over het HAT project kunt u vinden op www.wielrennensurhuisterveen.nl.

 

 

 

 
Button