Nieuws
/

Healthy Ageing Tour 2020 start in Drachten

Healthy Ageing Tour 2020 start in Drachten

Healthy Ageing Tour 2020 start in Drachten

De tiende editie van de Healthy Ageing Tour gaat van start in Drachten. Deze plaats in de gemeente Smallingerland is op woensdag 8 april zowel start- als aankomstlocatie van de openingsetappe van deze internationale etappekoers voor vrouwen. Deze vijfdaagse wielerwedstrijd werd de afgelopen jaren gewonnen door gerenommeerde rensters als Ellen van Dijk, Amy Pieters, Lisa Brennauer en Lisa Klein.

Foto van links naar rechts: Evert Jan Siderius (directeur Sportbedrijf Drachten), Thijs Rondhuis (Healthy Ageing Tour), Kim Assen (programmamanager ECOS 2020) en Daan Bultje (directeur Healthy Ageing Netwerk Noord Nederland).

Alle dorpen verbinden

Evert Jan Siderius van Sportbedrijf Drachten verheugt zich al op de komst van de internationale wielertop naar zijn Friese gemeente. “De gemeente Smallingerland is in 2020 European City of Sport. We zijn daar erg trots op en de openingsetappe van de Healthy Ageing Tour is een mooi evenement om de gehele gemeente erbij te betrekken. Samen met de organisatie van deze gerenomeerde wielerwedstrijd werken we nu aan een route die door de hele gemeente kan voeren. De Healthy Ageing Tour is voor ons een mooie kans om alle dorpen met elkaar te verbinden, waarbij activiteiten zullen plaatsvinden die de gezondheid voor jong en oud bevorderen.”

Daan Bultje, directeur van het Healthy Ageing Netwerk Noord Nederland laat namens de etappewedstrijd weten enthousiast te zijn over deze startplaats. "Gemeente Smallingerland is in 2020 European City of Sport en we kijken er naar uit om samen met Sportbedrijf Drachten een mooi programma neer te zetten rondom sport en bewegen in de breedste zin van het woord. Zo combineren we topsport met een brede beweging voor meer gezonde jaren."

Foto en tekst Healthy Ageing Tour
 

 
Button