Nieuwsarchief
/

Healthy Ageing Tour 2020 gaat niet door

Healthy Ageing Tour 2020 gaat niet door

In verband met de corona-pandemie heeft de organisatie van de Healthy Ageing Tour moeten besluiten deze wedstrijden voor elite- en junior-vrouwen af te gelasten. De Healthy Ageing Tour zou plaatsvinden in de periode van 8 tot en met 12 april. “Het zijn uitzonderlijke tijden en niemand weet hoe lang deze periode van sociale onthouding gaat duren. Daarom is het niet verantwoord om onder deze omstandigheden een groot publieksevenement te organiseren” aldus organisator Thijs Rondhuis. 

De Healthy Ageing Tour bestaat uit vijf dagen en vindt plaats in verschillende gemeenten, waaronder het eiland Borkum. Gisteren werd al bekend dat Borkum alle toeristen van het eiland weert tot en met 15 mei. Rondhuis: “Je kunt de Healthy Ageing Tour zien als de organisatie van vijf losse klassiekers, met de junioren meegerekend hebben we het over acht verschillende wedstrijden. Er wordt samengewerkt met vergunningverleners als gemeenten, provincies, politie, brandweer en de Geneeskundige Hulpverleningsinstanties (GHOR). Hoewel alle benodigde vergunningen binnen zijn en iedereen klaar is voor het evenement, zijn de omstandigheden te onzeker om de wedstrijd te organiseren.” 

Daan Bultje vult namens naamgever en hoofdsponsor HANNN aan: “Het hakt er behoorlijk in wanneer je een jaar lang naar zo’n mooi event toewerkt en dit besluit moet nemen. Zeker bij de trouwe groep vrijwilligers. Als Healthy Ageing Netwerk Noord Nederland zetten we ons in voor een omgeving die bijdraagt aan meer gezonde jaren, en in deze tijden van acuut gezondheidsgevaar moet je dus geen enkel risico nemen. Maar het etappeschema dat we hadden gerealiseerd verdient zeker een herkansing in 2021. Daar gaan we voor.”

Drachten was in de editie 2020 één van de start- en finishplaatsen.

Bron: www.hannn.eu

 
Button