Nieuwsarchief
/

Health2Work uit Surhuisterveen genomineerd voor Nationale Zorginnovatieprijs

Health2Work uit Surhuisterveen genomineerd voor Nationale Zorginnovatieprijs

Foto: Daan Bultje (l.) overhandigt de oorkonde namens HANN aan Jasper Manenschijn van Health2Work.

De 4-Senses Akoestische Stoel van het bedrijf Health2Work uit Surhuisterveen is genomineerd voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2020. De prijs is een initiatief van Health-Holland en 9 regionale netwerken op het terrein van gezonde innovaties. De innovatie van Health2Work is voorgedragen door Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) als finalist namens Noord-Nederland en neemt het in de finale op tegen 9 genomineerden uit andere delen van het land. 

De 4-Senses Akoestische stoel richt zich op het verminderen van omgevingsprikkels voor cliënten die hier gevoelig voor zijn. Zodra je plaatsneemt in de stoel, ervaar je een veilig en geborgen gevoel doordat de stoel zich als een cocon om je heen vormt. Geluidsprikkels uit de omgeving worden gereduceerd door de akoestische werking van de stoel. Ingebouwde geluidsboxen spelen rustgevende muziek af en de stoel heeft speciale verlichting die in allerlei kleuren naar eigen behoefte afgesteld kunnen worden. De akoestische stoel stimuleert een ontspannen sfeer en biedt uitkomst bij stress. 4-Senses is inmiddels een halfjaar op de markt en staat bij verschillende zorginstellingen. Ook wordt een toepassing verkend in het onderwijs en voor kantoortuinen.   

Nationale Zorginnovatieprijs

De Nationale Zorginnovatieprijs is een prijs speciaal voor de meest innovatieve onderneming in de opschalingsfase. De winnaar van de vakjuryprijs ontvang een geldprijs van € 10.000. De winnaar van de publieksprijs ontvangt een geldprijs van € 5.000. Het publiek kan vanaf woensdag 12 februari stemmen via www.zorginnovatie.nl

Health2Work is één van de partners van Stichting Wielercomité Surhuisterveen.

Meer informatie over Health2Work op www.health2work.nl.  

Bron: www.HANN.eu (Healthy Ageing Network Northern Netherlands)

 
Button