Nieuws
/

Handen uit de mouwen voor MTB-route Marum

Handen uit de mouwen voor MTB-route Marum

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de nieuwe MTB-route in Marum en omgeving. De 30 kilometerlange route wordt in fasen aangelegd. “Inmiddels hebben we de eerste fase bijna afgerond achter de zuivelfabriek van Friesland Campina in Marum”, meldt de organisatie uit het Westerkwartier. “Hier ligt een prachtige singletrack van 1,6 km door vier bosjes”.

Fase twee

Fase twee begint aanstaande vrijdag met het uitvlaggen. “We beginnen vanaf het kruispunt spoorbaanfietspad Leidijk richting Trimunt. Patrick Jansen van Tracks & Trail vlagt de route hieruit samen met medewerkers van Staatsbosbeheer´.

Vrijwilligers

“De vrijwilligers snoeien het uitgevlagde tracé vrij voor de kraan zodat die vanaf maandag kan beginnen met de aanleg. Dit kunnen kleine bomen of struikgewas zijn of bramen. Hier zijn veel handen bij nodig. De kraan doet ongeveer 250 meter per dag dus een hele week een kraan is 1250 meter. De kraan verwijderd de bovenste humuslaag en graaft hierna de baan uit op afschot (schuin zie foto). Het diepe gedeelte is bedoeld als wateropvang in natte periodes. Nadat de kraan is geweest moet het tracé afgewerkt worden dit houdt in uitvlakken en aanstampen”.

Gereedschap

“We hebben zelf gereedschap aangeschaft zoals snoeischaren en harken en scheppen. Maar niet voldoende, dus neem zelf ook wat ‘ark’ mee! Ter plaatse hebben we een schaftwagen en een partytent en uiteraard koffie en koek. Wie eventueel vrijdagmorgen ook wil helpen is van vanaf 10.00 uur harte welkom bij kruispunt Spoordijk-fietspad Leidijk”.

 

 

 
Button