Nieuwsarchief
/

Fraaie foto voor scheidend jurylid Jippe van der Galiën

Fraaie foto voor scheidend jurylid Jippe van der Galiën

Fraaie foto voor scheidend jurylid Jippe van der Galiën

Het was even wennen. Jippe van der Galiën stopte eind vorig jaar als jurylid van de KNWU. De Drachtster was sinds jaar en dag jurylid bij de Feanster wielerevenementen, de Profronde en de Internationale Centrumcross. De laatste tien jaar was hij voorzitter van de jury van de Profronde. Tijdens de jongste Profronde, de 37e editie op dinsdag 31 juli jl., werd afscheid genomen van Van der Galiën. Geflankeerd door de nummers één en twee van de jongste Tour de France, Geraint Thomas en Tom Dumoulin, werd hij in het zonnetje gezet.

Jongstleden woensdagmorgen werd het nog eens dunnetjes overgedaan in Brasserie Kolkzicht in Surhuisterveen. Uit handen van voorzitter Albert Helfrich van Stichting Wielercomité Surhuisterveen ontving hij een fraaie foto op canvas van zijn afscheid. Voor echtgenote Tineke was er een boeket bloemen. “Onze dank richting Jippe is groot,” vertelde Helfrich. “Wij hebben al die jaren op een prettige en professionele wijze kunnen samenwerken.”

In 2001 ontving Van der Galiën het Zilveren Wiel van de KNWU. In 2017 kreeg hij het Glazen Wiel van het district Noord van de KNWU voor zijn verdiensten.

 
Button