Nieuws
/

Jelte Krijnsen etappewinst en korte klassering eindklassement Tour du Loir et Cher

Foto archief BDA - Jelte Krijnsen, winnaar ronde van Surhuisterveen, opnieuw op dreef

Jelte Krijnsen deed opnieuw van zich spreken. Na zijn korte klasseringen in de twee slotetappes van Olympia's Tour en de derde plaats in het eindklassement reed de Bolswarder zich opnieuw in de picture. In de France UCI-rittenkoers Tour du Loir et Cher won hij de 3e etappe en in het eindklassment werd de renner van Parkhotel Valkenburg zesde.

Axel van der Tuuk werd in de laatste etappe tweede en in het eindklassement derde.

Foto BDA - Axel van der Tuuk

Anneke Dijkstra won solo de Zuiderzeeronde

Anneke Dijkstra won solo de Zuiderzeeronde. Guillaume Visser sprintte naar een tweede plaats in de Omloop van de Braakman.

Anneke Dijkstra won zaterdag de Zuiderzeeronde. Een wedstrijd die meetelt voor de Topcompetitie vrouwen. De renster uit Heerenveen, de roots liggen in Olterterp, kwam solo over de meet. Haar ploeggenote van VolkersWessels, Line Jansen, werd tweede en de Noorse Nora Tveit derde. Wendy Oosterwoud, de wereldkampioene gravel, reed naar een knappe vijfde plaats. 'Dit is super', vertelde Dijkstra. "In de finale ben ik mijn kans gegaan. Ik ben geen sprintster, dus moest ik wegrijden en dat slaagde.' Dijkstra, die zondag de loodzware ronde van Vlaanderen tot een goed einde bracht, was maandag een aandachtig toeschouwster bij de ronde van Ureterp. Woensdag reed ze een lange solo in de Scheldeprijs, maar werd in de finale teruggepakt.

In de Zuiderzeeronde werd Joeri Fledderus zesde, Jelle Bouma (Houtigehage) vijftiende en Jeffrey Cordes zeventiende.

Guillaume Visser (Diftar CT) sprintte in het Zeeuwsvlaamse Philippine in de 56ste editie van de Omloop van de Braakman naar een tweede plaats. De winst was voor Max Kroonen. De renner van VolkerWessels CT had ruim een minuut voorsprong op een drietal achtervolgers. Daarbij ploegmakker Timo de Jong, Tijmen Eising (BEAT CT) en Visser. Visser was de rapste van het drietal achtervolgers. Rick Ottema werd zevende en Jente Klaver twintigste.

In de Metec ronde van Almelo reed Rick Schuurman (wv Kapenga Home Center), na zijn uitstekend presteren in de Bergomloop van Berg en Terblijt, bij de nieuwelingen opnieuw naar een korte klassering, vijfde!

Foto BDA - Guillaume Visser tweede in de Omloop van de Braakman

Rick Ottema wint voor derde keer ronde van Ureterp

Rick Ottema won paasmaandag voor de derde keer de ronde van Ureterp. De Leeuwarder ontsnapte vroeg in de wedstrijd samen met de jonge Karst Hayma het peleton. Het leek voor het tweetal een gelopen koers, maar in de finale moesten de beide koplopers nog serieus aan de bak, want de achtervolgers slopen steeds dichterbij. De marge van ruim tien seconden bleek voldoende om onderling uit te maken wie met de winst zou gaan strijken. Routinier Ottema bleek over de rapste benen te beschikken. Hayma werd tweede en de sprint van de achtervolgers om de derde plaats werd gewonnen door Axel van der Tuuk.

Verdere uitslag: 4. Guillaume Visser; 5. Michiel Kok; 6. Mike Dogterom; 7. Sven van der Werf; 8. Bram Kras; 9. Stijn Oosterveld; 10. Klaas Meekma; 11. Marijn Frankes (Opende). In de Omloop van Lichtmis reed Frankes naar een dertiende stek.

Bij de amateurs was de winst voor Daniel Zuidema voor Bouwe Kuin en Joakim Zuidema. Arjan van Putten won de sportklasse. Bij ID Cycling werd Leon Brinksma tweede achter Patrick Knuppels. De volledige uitslagen op www.knwu.nl.

Volgend jaar wordt de ronde van Ureterp opnieuw verreden, meldde mede-organisator Gerard Aardema na afloop.

Jelte Krijnsen derde in eindklassement Olympia's Tour; Teutenberg wint

Jelte Krijnsen is derde geworden in het eindklassement van Olympia's Tour. De renner uit Hanzestad Bolsward was in de twee slotetappes present in de kopgroep. Twee etappes die geteisterd werden door wind, regen en hagel. In de laatste etappe over de Posbank en de Grebbeberg was de renner van Parkhotel Valkenburg present in de beslissende vlucht met de leider in het algemeen klassement Tim Torn Teutenberg, de winnaar van de voorlaatste etappe in Ruurlo, de Deen Rasmus Pedersen, Daniel Stampe en Hendrik Pedersen. In de regen boog het moegestreden peloton voor de vijf vluchters. Met ruim 1 minuut voorsprong sprintte Rasmus Pedersen naar zijn tweede etappeoverwinning op rij. Krijnsen, debuterend op continaal niveau, werd vierde.

Het eindklasement was voor Teutenberg voor Rasmus Pedersen en Jelte Krijnsen. Rick Ottema werd tiende in de eindstand. De eerste etappe met start en finish in Medemblik werd gewonnen door Elmar Abma (Wolvega).

Wendy Oosterwoud derde in 40ste Wim Hendriks Trofee

Wendy Oosterwoud reed zich in de 40ste Wim Hendriks Trofee naar een podiumplaats. De wereldkampioene gravel sprintte in het Zeeuwsvlaamse Koewacht na 110 kilometer koers naar een derde plaats achter Vera Tielman en de Belgische Jesse Vandenbulcke.

In de Bergomloop Berg en Terblijt reed Thijs Wiersma (wv Kapenga Home Center) bij de nieuwelingen naar een keurige achtste plaats. Bij de junioren kwam Daan Dijkman als 2e op het podium na winnaar Michiel Mouris.

De Leeuw van Leeuwarden is terug op de kalender. Zaterdag streden op wielerbaan Kalverdijkje de renners om de winst. Met als beloning voor de winnaar de cult koerstrui de Leeuw van Leeuwarden. Bij de amateurs was de trui voor Joakim Zuidema

In de sportklasse kreeg Reinout van Dam als winnaar het shirt om de schouders. Tweede werd Ties Danenberg en derde Jelmer Ferwerda. Bij de start-licentiehouders won Jasper Visser. Pieter Dijkstra en Jacco de Vries werden tweede en derde.

Rasmus Pedersen wint voorlaatste etappe in Ruurlo; Jelte Krijnsen vijfde

Rasmus Pedersen won in Ruurlo de voorlaatste etappe in Olympia's Tour. De Deen was de snelste van een kopgroep van tien renners, die in de finale wegreden. De Brit Joshua Giddings en de Deen Henrik Pedersen werden tweede en derde. Achter het drietal sprintten de Noorderlingen Axel van der Tuur en Jelte Krijnsen (Bolsward) naar de vierde en vijfde stek. Elmar Abma verachterde door een val. In het algemeen klassement leidt de Duitser Tim Torn Teutenberg.

Elmar Abma wint 1e etappe in Olympia's Tour

De 1e etappe in Olympia's Tour is gewonnen door Elmar Abma. Het 19-jarige multitalent uit de Stellingwerven overbrugde in de laatste kilometer de kloof naar de drie koplopers. 'Ik ben even in het wiel blijven zitten om op adem te komen. Daarna was het er op en er over. Een alles-of-niets poging. Het lukte. Na de winst in de Kasseienomloop opnieuw een overwinning. Niet te geloven'. Achter de renner van VolkerWessels CT werd de Belg Lorenz Van de Winkele (Lotto Dstny Development Team) tweede en de Deen Kristian Egholm (Lidl-Trek Future Racing) derde. Axel van der Tuuk (Metec-Solarwatt p/b Mantel) werd vierde.

Morgen om 12.30 uur start de 2e etappe in Baflo over het 'parcours' van de Noorderrondrit. De finish is eveneens in de Havenstraat in Baflo/Bavvelt.

Hartthijs de Vries in Settimana Internazionale Coppi e Bartali

Hartthijs de Vries werd in de 1e etappe van de 39ste Settimana Internazionale Coppi e Bartali van Pesaro naar Pesaro over 109.7 kilometer vijfde. In de 2e etappe reed De Vries een sterke finale. Met nog 14 kilometer te gaan reed hij weg uit het peloton en reed een voorsprong van 30 seconden bij elkaar. Vier kilometer voor de finish moest De Vries kapituleren. De Italiaan Diego Ulissi (UAE Team Emiraten) en nam tevens de leiding in het algemeen klassement.

Elmar Abma wint in Exloo solo Kasseienomloop

Elmar Abma, het multitalent uit de Stellingwerven, won zaterdag zijn eerste klassieker. In Exloo reed de debutant van VolkerWessels in de finale weg uit een kopgroep van vijf. Solo pakte hij de winst in de Kasseienomloop die sinds 2013 weer op de wielerkalender stond. Niek Hoornsman maakte het succes voor de ploeg van Allard Engels compleet door naar een tweede stek te sprinten voor Maxime Douma (Parkhotel Valkenburg). Knap was de vierde plaats van Guillaume Visser uit Heerenveen. De renner van Team Diftar hield Lars Loohuis (BEAT CT) achter zich.

Bij de junioren reed Thomas Huitema naar een keurige derde plaats.  Sven van der Wal en Job Weijdema (beiden wv Snits) werden 27e en 29e.