Nieuwsarchief
/

Ellen van Dijk wint Bloeizone Fryslân Tour

Ellen van Dijk wint Bloeizone Fryslân Tour

Foto Erik Jager - Ellen van Dijk wint Bloeizone Fryslân Tour

Ellen van Dijk heeft de Bloeizone Fryslân Tour gewonnen. De renster van Trek-Segafredo kwam in de slotetappe niet meer in de problemen. De Europees kampioene op de weg zat in de groep van de favorieten die op de Gauke Boelensstraat in Drachten sprintte voor de etappewinst. De Italiaanse Rachele Barbieri was de snelste voor de Australische Cloe Hosking en de Britse Alice Barnes. 

Van Dijk, wereldkampioen tijdrijden, legde de basis voor de eindzege in Surhuisterveen. In de 14,4 kilometerlange rit tegen de klok door Boelenslaan, Houtigehage en terug naar Surhuisterveen was ze zeven seconden sneller dan Riejanne Markus (Jumbo-Visma). Die geringe marge bleek ook in de slotetappe genoeg voor de routinier om de eindzege veilig te stellen. Markus werd tweede en de Zwitserse tijdritspecialiste Marlen Reusser op 30 seconden derde.

Knap was de zevende plaats in het eindklassement voor Nicole Steigenga uit Exmorra. Ook de renster van de Noorse formatie Coop-Hitec Products legde de basis voor de goede eindklassering in de tijdrit, waarin ze negende werd. Uit handen van burgemeester Jan Rijpstra kreeg ze de de trui van beste Friese renster. 

 

 
Button