Nieuwsarchief
/

Deelname met bedrijventeam aan Elfwegentocht op 14 juli

Deelname met bedrijventeam aan Elfwegentocht op 14 juli

Deelname met bedrijventeam aan Elfwegentocht op 14 juli

Op zaterdag 14 juli bestaat de unieke mogelijkheid om over de Wâldwei van Surhuisterveen naar Leeuwarden en weer terug naar Surhuisterveen te fietsen.

Het evenement zal naar verwachting veel media-aandacht krijgen. Vanzelfsprekend kun je je individueel inschrijven voor deze unieke tocht, maar is het niet veel leuker om in groepsverband te fietsen met collega's of zakenrelaties? Speciaal hiervoor hebben een arrangement voor bedrijventeams in het leven geroepen. Zie hiervoor op deze site bij wielerweek.

Auto’s worden op die dag van de snelweg geweerd. Aan de fietstocht kunnen maximaal 2018 fietsers deelnemen. Een symbolisch aantal, gekoppeld aan Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa.

De fietstocht maakt onderdeel uit van het project Fossylfrij Fryslân, een beweging die Friesland zo duurzaam mogelijk wil maken. Van 1 tot en met 14 juli reizen mensen in Friesland zo veel mogelijk zonder een druppel benzine of diesel te gebruiken. 

Steden, dorpen, scholen en bedrijven werken samen om er twee weken feest van te maken. Twee weken lang zullen elektrische en groengasauto’s, deelauto’s, bussen en fietsen, segways, ligfietsen, elektrische boten en lifters het verkeersbeeld bepalen. 

De fietstocht op 14 juli sluit de Elfwegentocht af. De start vindt plaats op het Torenplein in Surhuisterveen, waarna met een gemiddelde snelheid van 25 kilometer per uur richting de Wâldwei wordt gereden. Er wordt in pelotons gefietst tot aan Van der Valk Leeuwarden. Vanaf Leeuwarden zijn er twee bepijlde routes van 60 en 100 km uitgezet terug naar Surhuisterveen.

 
Button