Nieuwsarchief
/

De Feanster Toer in een nieuwe gele jas

De Feanster Toer in een nieuwe gele jas

 

SURHUISTERVEEN – De 105e editie van de Tour de France is zaterdag gestart op het eiland Île de Noirmoutier. In aanloop naar de Grand Départ wordt sinds een aantal jaren de Feanster toer in het geel gehuld. Dit jaar krijgt het herkenningspunt van Surhuisterveen een nieuwe gele jas.

Het Drachtster bedrijf DOK23 heeft gezorgd voor nieuwe doeken. “De vorige doeken hebben jarenlang hun dienst bewezen maar werden nu minder en het werd tijd voor nieuwe”, meldt voorzitter van het Feanster Wielercomité Albert Helfrich. “Vrieswijk Kraanbedrijf heeft dinsdagavond de doeken in samenwerking met vrijwilligers rondom de toer gehangen. We hopen dit jaar dat we de gele trui naar Surhuisterveen kunnen halen”, voegt Helfrich toe.

Surhuisterveen maakt zich op voor een echte maand fietsen. De Wielerweek is in verband met de schoolvakanties in twee delen. Mooie evenementen staan op stapel, waaronder in het eerste blok Fietsen over de Wâldwei op zaterdag 14 juli en de Ladiesday met Leontien van Moorsel op zondag 15 juli. Het tweede blok start op de laatste zaterdag van juli. Zaterdag 28 juli is het namelijk de beurt aan de Pieter Weening Classic. De Pieter Weening Classic kent dit jaar weer compleet nieuwe en verrassende routes. De Wielerweek wordt afgesloten met het hoogte punt uit wielerjaar van Surhuisterveen, de 37ste Profronde van Surhuisterveen om de Gouden Fiets.

De 105e Tour de France begint op zaterdag 7 juli 2018 op het eiland Île de Noirmoutier, ter hoogte van Nantes, om in de drie daaropvolgende weken een uitdagend parcours af te leggen. Kasseien, punchy aankomsten, sprintetappes, Alpe d’Huez, een explosieve kraker in de Pyreneeën, een heuvelachtige individuele tijdrit op de een-na-laatste dag, en nog veel meer – de Tour van 2018 belooft een mooie te worden.

 
Button