Nieuws
/

Chris Froome vanaf 2021 bij Israël – Start-Up Nation

Chris Froome vanaf 2021 bij Israël – Start-Up Nation

Foto André Weening - De winnaar van de Gouden Fiets in Surhuisterveen, Chris Froome, geflankeerd door de Van der Lijn Wereldmode rondemissen Kelly-Janine Bijlsma en Chayenne de Cock.

Chris Froome vanaf 2021 bij Israël – Start-Up Nation

Chris Froome (35) rijdt vanaf 2021 bij Israël – Start-Up Nation. De viervoudige Tourwinnaar verlaat na tien jaar de Britse miljoenenformatie Team Ineos, dat in 2010 startte als Team Sky. Israël – Start-Up Nation heeft de komst van Froome bevestigd. De winnaar van de Profronde van Surhuisterveen 2016 tekent bij de Israëlische formatie een contract tot het einde van zijn carrière. In Britse dienst won Froom vier keer de Tour de France, twee keer de Vuelta a España en één de Giro d’Italia.

“Chris is de beste renner van zijn generatie en zal onze ploeg voor de Tour de France leiden. We hopen samen geschiedenis te schrijven, omdat Chris nog meer overwinningen nastreeft”, zegt ploegeigenaar Sylvan Adams. “We zijn heel druk bezig om een klassementsploeg te bouwen rondom Chris, zodat we samen geschiedenis kunnen schrijven. We willen strijden met de besten en ons hoofddoel bereiken: de Tour de France winnen”, aldus Adams.

 
Button