Nieuws
/

Bergkoning Ciccone wint Gouden Fiets

Bergkoning Ciccone wint Gouden Fiets

Foto's Andre Weening/OrangesPictures - Guilio Ciccone wint 41ste Profronde van Surhuisterveen

De 41e Profronde van Surhuisterveen is gewonnen door de bergkoning van de Tour de France. Giulio Ciccone was op de streep de snelste na 80 kilometer. De Italiaan klopte Wout Poels en Carlos Rodriquez.

Ciccone die vooraf en na afloop druk was met handtekeningen geven en op de foto gaan ontbond vier rondes voor het einde zijn duivels door samen met Wout Poels op jacht te gaan naar de twee koplopers Fabio Jakobsen en Rodriquez. Met nog vier rondes te gaan kwamen het kwartet samen. Op de bel plaatste de renner van Lidl Trek een demarrage en kreeg in eerste instantie Poels mee. Zo ging het richting de meet waar Ciccone er flink voor moest sprinten om de zege in de 41e Profronde aan zijn palmares toe te voegen.

Jakobsen was de hele avond zeer actief, maar miste het uiteindelijke podium. De ‘Hulk van Heukelum’ won wel de superpremie van 1500 euro en opende met nog negen ronden te gaan de finale met Danny van Poppel en Pascal Eenkhoorn. De laatste won de prijs voor de strijdlust en de leidersprijs was een prooi voor Mike Teunissen.

Zo kreeg een levendige koers een prima winnaar na een finale op het scherpst van de snede waar het publiek dat rijen dik op De Kolk stond met volle teugen van genoot. Op het podium kreeg Ciccone de Gouden Fiets als aandenken mee naar Italië.

De top tien:

1 Giulio Ciccone, Italië
2 Wout Poels, Monaco
3 Carlos Rodriquez, Spanje
4 Fabio Jakobsen, Zuidland
5 Ramon Sinkeldam
6 Cees Bol, Alkmaar
7 Nils Eekhoff, Hillegom
8 Pascal Eenkhoorn, Genemuiden
9 Elmar Reinders, Assen
10 Mike Teunissen, Rosmalen

Foto - vlnr. speaker Erik Jager, Carlos Rodriquez, winnaar Guilio Ciccone, Sylvia Kooyenga, Wout Poels en de rondemissen Van der Lijn Wereldmode