Nieuwsarchief
/

Appartementen in Spavo-gebouw Surhuisterveen

Appartementen in Spavo-gebouw Surhuisterveen

Appartementen in Spavo-gebouw Surhuisterveen

Het voormalige kantoor van de Spaar en Voorschotbank in Surhuisterveen krijgt een woonbestemming. In en op het gebouw aan het Torenplein worden in totaal elf appartementen gerealiseerd.

Het college van b. en w. van de gemeente Achtkarspelen heeft inmiddels ingestemd met de plannen voor de appartementen. De woningen komen beschikbaar voor de koopsector. Het gaat om zogeheten zorggeschikte appartementen.

Het is de bedoeling om eerst acht appartementen te realiseren. Deze komen in het huidige pand. In een later stadium komen er nog drie woningen bovenop het bestaande gebouw. Hiervoor is een uitgebreide procedure nodig, aldus het college.

Het oude Spavo-kantoor in Surhuisterveen staat al een flink aantal jaren leeg. De Spaar en Voorschotbank werd in 1909 opgericht en was een initiatief van de Vereniging Plaatselijk Belang Surhuisterveen.

In Surhuisterveen was de Spaar en Voorschotbank eerst aan De Dellen en de Groningerstraat gevestigd. Het kantoor aan het Torenplein werd in het begin van de jaren zestig in de vorige eeuw gebouwd. In 1991 ging de Spaar en Voorschotbank op in de Friesland Bank die op haar beurt in 2012 weer werd overgenomen door de Rabobank.

De Spaar en Voorschotbank was sinds de 1e Profronde van Surhuisterveen in 1982 hoofdsponsor. Later nam Vereniging Spavo, anno 2019 het Spavo Fonds, het hoofdsponsorschap over.

Tekst en foto: Atze van der Ploeg

 
Button